Karting • Karting Diversen

Uitstekende races in Le Mans in X30 Super Shifter-klasse voor Nederlanders en Belgen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 oktober 2017 01:29 • Print artikel

LE MANS - Met zijn tweede en derde plaats tijdens de derde en vierde heat in de Super Shifter-klasse was Roy Bakker zaterdagmiddag alleszins tevreden. En ook Christof Huibers had sublieme heats gereden. De Belg uit Job-in-'t-Goor werd knap vierde en tweede, zijn beste resultaten tot dan toe. Voor Jesse Smeets betekenden die races de bevestiging van de weg naar boven. Hij werd tiende en achtste constateerde tot zijn tevredenheid dat de problemen met zijn kart verholpen waren. Alom tevredenheid dus tijdens de voorlaatste dag van de 2017 International Final in Le Mans.

Super Shifter Le Mans


Voor Bakker was er kort na de start van de derde heat nog wel een spannend moment. Hij kwam knel te zitten tussen twee rijders. "De jongen links van me raakte mijn achterwiel waardoor ik over Thierry Delre heen vloog", duidde Bakker de situatie. "Ik kon nog net mijn plek houden, maar er was meteen een groot gat met de nummer één en twee."

Uiteindelijk finishte hij als tweede. Samen met de derde plaats in de vierde en laatste manche bood dat volop perspectief voor de prefinale, waarin hij vertrekt van P2. Net voor zijn grote concurrent uit België Thierry Delre die met de derde en zesde plaats in de laatste twee heats zich als derde verzekerde van de finale. Bakker: "De tweede plaats is een prima plek. Ik start het liefst aan de buitenkant, want dan kun je kiezen naar welke kant je wilt sturen. En op de eerste startrij ben je niet afhankelijk van iemand voor je, of die wel of niet goed wegkomt."

Christof Huibers, die zich als achtste had geplaatst voor de finale, zag tot zijn tevredenheid dat zijn snelheid steeds beter wordt. "Ik ben supercontent hè", zei hij kort na de races. "Ik voelde dat het goed zat. Ik had een goede start en een race zonder al te veel incidenten. Ook zat ik dichtbij genoeg op de momenten die er toe deden.

Ook Jesse Smeets deed met een lach zijn verhaal. Met zijn tiende en achtste plaats meldde hij zich eindelijk in de top tien. Die uitslagen waren met name het resultaat van een knappe inhaalrace in de derde heat, die de Nederlander was begonnen vanaf de zeventiende positie. "De kart was oké", concludeerde Smeets tot zijn genoegen. "We hadden een betere snelheid en ik kon aanvallen. Het was een prima race. We hebben stappen gemaakt. Ik heb gelukkig alle heats kunnen uitrijden. Nu is het hopen op een startpositie in de top tien voor de prefinale. Lukt dat, dan is alles nog mogelijk."

Smeets' landgenoot Mickey Slotman werd keurig twaalfde. Daarmee was hij de Belgen Thomas Vansteenberghe, Frédéric Op de Beeck, Maxime Drion, Eric Hellemans en Youri Houmont te snel af. Zij eindigden respectievelijk als 13de, 14de, 17de, 20ste en 21ste.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS