Karting • Karting Diversen

Succesvolle Nygel Verhaeren maakt zich op voor WK IAME X30 en voor RACB Stuurwiel

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 oktober 2017 17:21 • Print artikel

VILVOORDE - Voor Nygel Verhaeren draait het de komende weken om racen in Le Mans. De achttienjarige coureur uit Vilvoorde rijdt er eerst de IAME International Final, het WK karten voor X30-rijders, daarna rijdt hij de finale van het RACB National Eenzitterstuurwiel, een Belgische competitie voor autosporttalenten die aan het begin van de afgelopen zomer werd gelanceerd.  

Nygel_Verhaeren

Voor Nygel is het WK in Le Mans geen noviteit meer. Verhaeren, die dankzij de steun van Nissan Leo Peeters aan het WK in Le Mans kan meedoen, reed er al twee keer eerder. Mede daardoor kent het talent het hoge niveau van het evenement, waar veel rijders over de hele wereld naartoe komen. Een goede voorbereiding is dan ook bepaald geen overbodige luxe. “Ik ben er al een weekend gaan trainen”, zegt de sympathieke Belg die uitkomt in de X30 Super-klasse. “Op zaterdag hebben we zo veel mogelijk verschillende afstellingen geprobeerd. Op zondag regende het. Het is al de derde keer dat ik erheen ga, dus ik weet wat er speelt. Die ervaring is een extraatje. Het is een fantastisch circuit. Het is snel en technisch, ik voel me er goed. Het ligt me wel.” 

Het moet een nieuw hoogtepunt worden in het seizoen voor de karter die op elfjarige leeftijd bij Antwerp Karting begon en daarna voor DFK ging rijden. Bij het kartteam van familie de Feyter rijdt hij nog altijd met veel genoegen. Samen met dat team gaat hij op het WK voor een topresultaat. “Mijn doel is een plaats in de top tien, en als alles goed meevalt, moet een podiumplaats er ook in kunnen zitten. Ik heb al bewezen dat ik snel kan zijn.”

Zijn team heeft hem ook voorbereid op RACB stuurwiel, een nieuwe Belgische competitie voor autosporttalenten. En met succes. Nygel heeft het tot de finale van de competitie geschopt. Die wordt gehouden in Le Mans op het grote autocircuit. Hij gaat daar racen in een Formule 4-auto. “Ik vind het heel spannend. We waren met 124 piloten en toen bleven er 30 over. Alle piloten moesten één voor één langs de jury om zich voor te stellen. Op de kartbaan van Spa-Francorchamps moesten we proeven met karting doen. ”

Nygel_Verhaeren

Die bestonden uit twee sessies van tien minuten aan het stuur van een viertaktkart. Vervolgens mochten alle rijders vier sessies van tien minuten met een tweetaktkart IAME X30 rijden. Nygel: “Daarna hoorde ik dat ik door ben en bij de laatste zes zit. Een mooie beloning voor al die jaren karten. Daar hebben we lang voor getraind.”

Mocht Nygel winnen, dan wordt hij laureaat van het RACB National Team en zal hij dankzij de steun van Renault België-Luxemburg een volledig seizoen in het Frans kampioenschap F4 afwerken. “Dat is fantastisch. Het harde werken al die jaren begint zich nu uit te betalen. Dat geeft ook een boost voor het WK in Le Mans om er extra voor te gaan!”

Teambaas van DFK Racing Tim de Feyter kijkt met genoegen toe hoe zijn protegé zich consequent voorin manifesteert en nu dus aan twee voorname evenementen kan meedoen. "Hij is in onze kartschool begonnen in Antwerpen, en later is hij bij ons team gaan rijden", aldus de Belg. "We hebben hem opgeleid. Eerst de GK4, en toen IAME X30. Ik ben trots op onze lange samenwerking, dat hij ons al zo lang het vertrouwen geeft. Samen laten we zien dat onze opleiding werkt. Daar doe je het voor, dat het wederzijdse vertrouwen er is, dat je jarenlang goed kunt samenwerken en dat we scoren."

Nygel Verhaeren wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:
*Frituur De Polle
*Renovatiewerken All-Bouw
*André Thys fotography
*JES@
*Longin Cleaning
*Fiduvert & Partners
*Nissan Leo Peeters
*Gonda Andries en Tonton Jos
*Nissan Leo Peeters voor het WK in Le Mans

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS