Karting • Karting Diversen

Succesvol debuut 2-uurs kartrace op Raceway Venray: fun en sportiviteit staan hoog in het vaandel

Uitgegeven door Dirk Kempen • 6 november 2017 17:53 • Print artikel

VENRAY - Raceway Venray en het voormalige Circuit de Peel hebben een rijke karthistorie. Sinds het nieuwe circuit is geopend, is ook de kartclub nieuw leven in geblazen. Op 5 oktober kwam daar iets nieuws bij: een 2-uurs endurancerace in teamverband.

2-uurs kartrace op Raceway Venray

De 2-uurs endurancerace staat open voor alle typen karters, van de (semi-)professional tot de bedrijfsuitjes en vriendenteams. Met sportiviteit hoog in het vaandel kreeg iedereen tijdens de vrije training uitgebreid de kans om de baan te verkennen. De 1.200 meter lange kartbaan bestaat uit een parcours wat over het middenterrein van Raceway Venray gaat met stukken over de short oval en ½ mile oval.

De baan was een combinatie van snelle rechte stukken, zwierende bochten en enkele scherpe hairpins. Aan het einde van de vrije trainingen volgde in willekeurige volgorde de kwalificatie om zo de startpositie te bepalen voor de 2-uurs race.

2-uurs kartrace op Raceway Venray

Tijdens de race is het verplicht om ten minste twee keer te wisselen van rijder. Daarnaast wordt er na één uur rijden gewisseld van kart. Hiermee wordt gezorgd voor een gelijk speelveld met gelijk materiaal. Trouwens de karts, die geleverd waren door Kart Events uit België, waren goed onderhouden en bleken gelijkwaardig. Maar liefst dertig teams stonden er tijdens de eerste editie aan de start. BF Motorsport won de race met slechts dertig seconden voorsprong op team "Kerkkoor". Als derde eindigde Kartteam Ulrum, met coureurs onder de vijftien jaar wonnen zij ook de Junior klasse. Op plaats vier eindigde Litjens Racing, met onder anderen voormalig MotoGP 125cc rijder Joey Litjens. Team AETC werd vijfde in de race en won hiermee de bedrijvencompetitie.

2-uurs kartrace op Raceway Venray

Volgens Daisy Ripmeester van Raceway Venray was het animo voor de eerste editie boven 'verwachting'. "Dit is zo positief ontvangen", stelde zij. "Je zag het al bij de aankondiging van de 2-uurs endurancerace, of zoals wij het noemen het 2H Kart Racing Event, op Facebook. Het bericht werd vaak gedeeld en geliked. Natuurlijk hoop je altijd meteen volgeboekt te zijn, maar wij waren ook realistisch en zouden dus al heel blij zijn met 25 teams. Je ziet het resultaat: 30 teams."

"We hebben tijdens deze eerste keer meteen negen bedrijven erbij. Dat is best wel behoorlijk. Maar ook vriendengroepen, zelfs uit België.” Op de vraag waarom dit was opgezet, luidde het antwoord: “Als Raceway Venray willen we ons blijven vernieuwen en een brede doelgroep aanspreken. Karten is hier een mooi voorbeeld van. Veel mensen spreekt dit aan, ook mensen die misschien normaal niet hier komen. Nu zien ze wat er achter die geluidswal schuil gaat en wellicht dat we ze dan ook tijdens een van onze andere evenementen mogen begroeten.”

Raceway Venray

De 2-uurs endurancerace keert 26 november terug op Raceway Venray. Met maximaal 33 teams is het aantal startplekken beperkt. Wedstrijdleider Ben de Feyter ziet er nu al naar uit. "Deze eerste keer is een geslaagd evenement. Het was een mooie mix mensen: bedrijven, jeugd, ervaren coureurs of snelheid-liefhebbers die ook een keer met een kart wilde racen. De baan leent zich ertoe dat het voor iedereen top is om te rijden."

"Bovendien", zo zegt De Feyter, wordt de lay-out elke keer veranderd. "De mogelijkheden zijn hier enorm. Elke keer kunnen we iets veranderen waardoor we het voor iedereen keer-op-keer interessant maken om mee te doen."

Wil je ook eens met een stel vrienden of collega's meedoen aan de 2-uursrace. Dat kan! Op 26 november is het volgende evenement. De race geldt als een uitstekende vorm van teambuilding. Kijk op de site van Raceway Venray voor meer informatie.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS