Karting • Karting Diversen

Succes op kartcircuit Alain Prost voor zowel Nederland als België tijdens kwalificatie IAME International Final

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 oktober 2017 17:36 • Print artikel

LE MANS - Tijdens de International Final in Le Mans kregen donderdag de rijders in de Super Shifter-, de Super X30- en de Master-klassen de kans zich te kwalificeren. Dat leverde met name in de Super Shifter-klasse klinkende resultaten op voor zowel Nederland als België.

Roy Bakker en Jesse Smeets OW Karting


Roy Bakker snelde namens Nederland naar de derde plek in de sterk bezette Super Shifter-klasse. Een klassering die perspectief biedt voor de heats. "Ik ben tevreden", zei Bakker, uitkomend voor het team van OW Karting. "Wel liep de kwalificatie niet helemaal zoals ik wilde. Ik had veel last van verkeer en op een gegeven moment dreigde er regen, dus ik moest wel gaan trappen. Maar ik verwacht tijdens de race dat de jongens die nu de eerste en tweede tijd reden in de heats terugvallen, want ze waren in de trainingen minder snel op gebruikte banden."

Mickey Slotman werd veertiende en hield zo uitzicht op goede klasseringen tijdens de heats. Jesse Smeets had pech. Hij kreeg na een paar rondes een vastloper en moest uiteindelijk genoegen nemen met de zeventiende tijd. Niettemin hoeft hij met die positie nog niet te wanhopen voor de heats.

Christof Huibers

Namens België was Christof Huibers de snelste. Hij kwam tot de vijfde tijd. Het zorgde voor een lach op het gezicht bij de sympathieke rijder uit Sint-Job-in-'t-Goor. "Ik ben er heel tevreden mee. Vooraf had ik er voor getekend. Maar mijn gevoel zegt dat het nog beter moet kunnen. Het chassis en mezelf kunnen nog beter. Motorisch zitten we redelijk goed."

Daarachter was zijn eerstvolgende landgenoot in de kwalificatie Thomas Vansteenberghe. Hij kwam tot de negende tijd. Daarna volgden Maxime Dirion (elfde), Olivier Palmaers (twaalfde), Frédéric Op de Beek (achttiende), Youri Houmont (zevenentwintigste) en Eric Hellemans (achtentwintigste).

In de Super X30-klasse (waarin overigens geen Nederlanders uitkwamen) was Ulysse De Pauw de beste Belg in de kwalificatie. Hij kwam tot de vijfde tijd. Daarachter eindigden achtereenvolgens (William Godefroid (zesde), Nygel Verhaeren (zestiende: "Het ging niet. Ik kon de piek er niet uithalen"), Shane Vandenbroeck (negentiende), Noah Roovers (eenentwintigste) en Ronan Waelbrouck (negenentwintigste).

Bij de masters wacht Jim Ringelberg een flinke klus na wat tegenslag in de kwalificatie. De Nederlander klasseerde zich als 67ste. De poleposition was voor de snelle Belg Jérémy Peclers. Zijn landgenoot Fabio Kyltieka werd dertiende. Christophe Adams werd 52ste.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS