Karting • Karting Diversen

Snelle Christof Huibers ziet uit naar IAME International Final X30 in Le Mans: "Tot het uiterste gaan!"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 oktober 2017 19:53 • Print artikel

SINT-JOB-IN-‘T-GOOR – Bij zijn derde deelname aan de IAME International Final X30 in Le Mans moet het er weer van komen: een toptienklassering in de 175cc Super Shifter-klasse. Karter Christof Huibers, uit het Belgische topteam van DFK, belandde vorig jaar net buiten de top tien (elfde) en heeft dus wat goed te maken, zegt hij. Optimaal geprepareerd zal de 24-jarige Belg uit Sint-Job-in-‘t-Goor komende week aan de start staan van het prestigieuze evenement waar rijders uit de hele wereld aan deelnemen.

Christof Huibers

Christof heeft er goede hoop op dat hij dit jaar zijn doel, finishen in de top tien, kan verwezenlijken. In 2015 bewees hij al dat hij het kan (zevende). Bovendien heeft hij zijn spullen dik voor elkaar. Hij heeft zijn nieuwe motoren ingereden en heeft twee trainingsdagen meer dan vorig jaar. Afgelopen weekeinde was de rijder van het DFK Kart Racing Team al op de baan in Le Mans te vinden om aan de ultieme afstelling te werken.

Dat is nodig ook, want, zo weet Christof, het niveau zal hoog zijn. “Er zijn veel meer toppers bij. Het zal dit jaar allemaal dichter bij elkaar liggen dan vorig jaar. Maar mijn doel is nog altijd een plaats in de top tien. In de regen moet ik sowieso wel meekunnen. Op het droge is het misschien iets lastiger, maar ik denk dat dat ook wel moet lukken. Ik ben benieuwd.”

Omdat het voor Christof de derde keer is dat hij meedoet aan het evenement in Le Mans kent de baan nog maar weinig geheimen voor hem. “Het is een mooie baan. Het wordt vooral een kwestie van de goede set-up vinden. Gelukkig waren er dit jaar al op de zaterdag en zondag van tevoren trainingsmogelijkheden.”

Nog een belangrijk verschil met vorig jaar is dat hij zijn nieuwe motoren niet meer hoeft in te rijden. Destijds had hij te weinig tijd gehad om dat van tevoren al goed voor elkaar te hebben. Nu gaat hij met goed ingereden motoren naar Frankrijk. Bovendien had hij vorig jaar de pech van een vastloper. “Toen moest ik dus opnieuw beginnen. Dat alleen al kostte me twee trainingsdagen.” Alles bij elkaar verloor hij zo’n vier trainingsdagen, schat de sympathieke Vlaming.

Omdat daar dit jaar geen sprake van zou moeten zijn, is Christof, die ook dit jaar in zijn kartactiviteiten wordt gesteund door hoofdsponsor Belfor, hoopvol over zijn kansen. “We gaan alle tijd nuttig gebruiken om de juiste pace te vinden. Het ziet er allemaal wat beter uit voorlopig. Ik vertrouw op mijn mechanieker. Hij was er de afgelopen twee jaar ook bij; ik kan heel goed met hem samenwerken.”

Een groot verschil met bijvoorbeeld het BNL-kampioenschap waarin Christof dit jaar in de DD2-klasse meedeed, is dat het startveld op het WK in Le Mans groot is. In de Super Shifter-klasse doen 35 rijders mee. “Ik vind dat positief. Als je in zo’n groep vijfde wordt, is dat een echte topprestatie. Ik rijd graag met zoveel concurrenten. Je wilt jezelf toch uitdagen door voor het uiterste te gaan!”

Christof Huibers

Christof Huibers wordt in zijn raceactiviteiten gesteund door Belfor, een wereldwijd opererend bedrijf in brand- en waterschadesanering in zowel de particuliere als de zakelijke mark, DFK, Electro GJ en zijn vader Frank Huibers.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS