Karting • Rotax Euro

Rotax Max Grand Finals 2016: Robert de Haan en Kris Haanen haantjes de voorste in Micromax!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 oktober 2016 11:29

SARNO - Voor Robert de Haan zijn de Rotax Max Grand Finals uitstekend begonnen. De tienjarige rijder uit Eerbeek klokte woensdag met 1.11,488 de snelste tijd tijdens de kwalificatie in de Micromax-klasse. Hij mag de series op het circuit van Sarno dus aanvangen vanaf poleposition, een subliem resultaat! Het was sowieso al oranje boven op het Italiaanse circuit in de klasse voor de jongste karters van het veld. Want de tweede tijd bij de Micromax-rijders was voor Kris Haanen uit Horst.

Team Nederland Rotax Max Grand Finaks

De Limburger was slechts 0.026 seconden langzamer dan zijn landgenoot. Ook Haanen verschafte zich daarmee een ronduit uitstekend perspectief tijdens de rest van het weekend waar de officieuze wereldtitel in de Rotax Max op het spel staat.

Bij de Minimax-rijders was het eveneens een goede dag voor Nederland, en ook voor België. Kobe Pauwels snelde voor dat laatste naar de derde tijd achter polesitter Mari Boya uit Italië. Het Nederlandse talent Rik Koen verschafte zichzelf ook een mooie uitgangspositie. De twaalfjarige rijder uit Heelsum denderde op de baan aan de voet van de Vesuvius naar de zesde tijd. Mike van Vugt kwalificeerde zich op P24, maar gezien zijn sterke prestaties over het hele jaar moet hij nog wel naar voren komen.

De goede prestaties van de Nederlanders en Belgen in deze twee jongste klassen past bij het niveau van de nationale kampioenschappen in beide landen. Zowel in Nederland als in België wordt op hoog niveau geracet.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS