Karting • Karting Diversen

Rotax komt met elektrische kart: de nieuwe Rotax THUNDeR powerpacks van BRP + FOTO

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 september 2017 10:45 • Print artikel

VALCOURT - BRP breidt zijn assortiment Rotax interne verbrandingsmotoren uit met elektrische krachtbronnen. De nieuwe Rotax THUNDeR powerpacks van BRP bieden consumenten alle voordelen van elektrificatie, inclusief lagere broeikasgas- en geluidsemissies, met dezelfde prestaties en het hetzelfde gebruiksgemak als die van het merk Rotax.

BRP Rotax e-kart elektronische motor


"BRP is gericht op het aanbieden van trendsettende ervaringen aan zijn consumenten", aldus Josť Boisjoli, voorzitter en CEO. "Met de introductie van een volledig elektrische nul-emissie en bijna geluidloze kart is BRP in staat om nieuwe markten te veroveren en vorm te geven. Door voortdurende innovaties in de elektrische technologie en de veranderende vraag van de consument kunnen we de prestaties en ervaringen van het gerenommeerde Rotax race-DNA uitbreiden naar onze nieuwe elektrische powerpacks."

De belangrijkste kenmerken van deze nieuwe powerpack zijn onder meer:
- krachtige lithium-ionbatterij met een capaciteit van 2,5 kWh;
- krachtige lithium-ionbatterij met een capaciteit van 2,5 kWh;
- topprestatie van 20 kW en 46 Nm;
- topprestatie van 20 kW en 46 Nm;
- van 0 tot 100 kilometer per uur in 3,5 seconden
- topsnelheid van 130 kilometer per uur.

"De nieuwe powerpack is een baanbrekende ontwikkeling, en we zijn erg enthousiast om onze eerste stap te zetten in de wereld van elektrificatie", aldus Thomas Uhr, General Manager BRP-Rotax en vicepresident Powertrain BRP. "Nu de wereld van de motorische sporten zich verder ontwikkelt, is het belangrijk dat we ons bedrijf ontwikkelen en opkomende trends omarmen. Ons nieuwe aanbod zal een aanvulling vormen op de traditionele opwinding van de wedstrijddag, en we zijn blij dat we nieuwe technologie kunnen gebruiken om een alternatieve, krachtige motorsportervaring van hoog niveau te bieden."

In Nederland is Kombikart importeur van Rotax

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS