Karting • Karting Diversen

R.I.P. Frank Eglem junior, ooit versloeg hij in de karts Michael Schumacher...

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 juni 2015 09:06

Totaal onverwacht kwam het schokkende nieuws dat Frank Eglem junior er niet meer is. Zijn leven stond in het teken van de kartsport. Na zijn loopbaan in de racerij, maakte hij van zijn grote passie zijn werk. Hij ontwikkelde zijn eigen racekarts en was een grote speler op de markt van indoor- en elektrische karts.

Eglem junior begon zijn loopbaan 1979 in de karts. Zijn grootste succes kwam in 1983, waar hij in het Duitse Kerpen Wereldkampioen junioren werd. Frank Eglem junior versloeg daar onder meer Michael Schumacher en Heinz-Harald Frentzen.


In 1987 maakte Eglem jr de stap naar de autosport en won direct het nationale toerwagenkampioenschap in een BMW 325i. Een jaar later koos hij voor de singleseaters en won gelijk het Nederlands en Benelux kampioenschap in de Formule Ford. Vervolgens ging Frank een stapje hogerop in de Opel Lotus en finishte in 1992 als tweede achter Jos Verstappen.

In 1995 startte Frank Eglem junior zijn bedrijf Kart & Parts en ontwikkelde zijn eigen racekarts: Eglem karts. Deze waren succesvol in de Rotax Max en de Prokarts. Daarnaast richtte hij zich op de ontwikkeling van indoorkarts. Hij was altijd zeer innovatief bezig en zijn karts werden in 2000 onderscheidden als de veiligste karts op de indoorkartmarkt. De laatste tien jaar was hij een grote speler op de markt van huurkarts en elektrische kart in een klimaat van economische tegenwind.

Frank Eglem junior komt uit een racefamilie, want ook zijn vader Frank Eglem senior is altijd zeer nauw betrokken bij de kartsport en was de grootste fan van zijn zoon bij diens races. We wensen Frank Eglem Senior, zijn vrouw en kinderen en de familie erg veel sterkte met dit grote verlies.

Frank Eglem junior op condoleance.nl

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS