Karting • Karting Diversen

Ontketende Kas Haverkort domineert in DKM Wackersdorf: "Dit was het beste weekend van het seizoen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 1 september 2017 14:17 • Print artikel

WACKERSDORF – Nietsontziend denderde Kas Haverkort afgelopen weekeinde over het circuit van Wackersdorf in Duitsland in de OK Junior-klasse. De dertienjarige rijder uit Rheezerveen won de kwalificatie, de heats, de prefinale en de finale tijdens de vierde ronde van het DKM-kampioenschap. De talentvolle jongeling van Keijzer Racing gaat nu aan kop in het sterk bezette Duitse kampioenschap.

Kas Haverkort podium zege in DKM


“Het ging supergoed. Ik was heel blij”, was de logische reactie van Kas. “Dit was het beste weekend van het seizoen. De vorige keer in het DKM in Wackersdorf, in juli, hadden we ook een goede snelheid, maar hadden we wat pech. Deze keer ging alles goed. Ik heb nu één punt voorsprong op de nummer twee in het DKM en met aftrek van het schrapresultaat is het acht punten.”

Dat Kas snel zou zijn, is allang geen verrassing meer. Dat is hij altijd, ongeacht waar hij rijdt. Maar tijdens het afgelopen weekeinde was hij alle dagen ronduit dominant. De sympathieke Overijsselaar was tijdens de trainingen al één tot twee tienden van een seconde sneller dan de nummer twee en tijdens de kwalificatie was hij 1,5 tiende sneller. “Het geeft je iets meer zelfvertrouwen als je weet dat je de snelste bent”, zei hij. “Het was wel een moeilijke baan. Net als de vorige keer had die heel veel grip. Maar ik kan er nu beter mee omgaan, het ging me allemaal nog wat beter af dan de vorige keer. Dat ik onverslaanbaar was, geeft me een lekker gevoel.”

Als hij iets moet opnoemen dat minder goed dan gewenst ging, kan hij alleen maar de beginfase van de eerste heat noemen. “Daarin maakte ik een foutje en verloor ik wat plaatsen. Maar ik ben daarna teruggereden naar de eerste plaats en heb die plek vastgehouden.” In alle andere races was de steeds van poleposition vertrokken Kas bij de start ervandoor om steeds zonder averij onderweg als eerste over de finish te sjezen.

kas Haverkort wint OK junior

Hoewel het genoegzaam bekend is dat Kas een groot talent is, mag niet worden vergeten hoe knap zijn prestatie in Duitsland was. Het DKM is een sterk bezet kampioenschap met veel deelnemers, onder wie veel uit het Europees kampioenschap. “Dat ik hier dan win, laat zien dat ik het kan, vooraan rijden op dit niveau.” Eerder in het seizoen had hij wat pech waardoor hij zijn ware snelheid niet altijd kon laten zien. “Dat was jammer, want je weet gewoon dat je veel sneller kunt.”

Voor Kas resteert nu nog één ronde in het DKM. Die wordt in de tweede helft van oktober verreden. Het doel is uiteraard daar kampioen te worden. “Huggo Sasse (de nummer twee in het kampioenschap, red.) is een heel sterke tegenstander, dus het gaat zeker niet gemakkelijk worden. Gelukkig ben ik nooit erg gespannen. Ook niet voor zo’n race. Ik ga de wedstrijd gewoon rijden zoals ik altijd doe en dat zie ik wel wat er gebeurt.”

Voor het zover is, rijdt Kas eerst nog het WK OK Junior. Dat wordt over een kleine twee weken geleden gehouden op het PFI-kartcircuit in het Engelse Grantham. “Eerst ga ik daar trainen en dan de week erna is het WK. Het wordt een spannend weekend!”

Kas Haverkort wordt in zijn raceactiviteiten gesteund door:

Vrieling adviesgroep
Aveco
Inno Air
M&L Techniek
Auto Combi
Webstores
Alfabet Reclame
Haverkort Eten & Drinken
Kendis
Habe Afbouw
Xeramic

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS