Karting • Karting Diversen

OFFICIEEL: Max in voetsporen van Jos Verstappen met droomcontract bij CRG

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 november 2009 16:39

Karttalent Max Verstappen wordt komend seizoen fabrieksrijder. De pas twaalfjarige zoon van voormalig F1-coureur Jos Verstappen gaat in de KF3-klasse uitkomen voor het Italiaanse CRG. “We zijn erg blij met de samenwerking met CRG en ook eigenlijk wel trots”, verklaarde Jos Verstappen, die zelf vroeger ook in de karts racete voordat hij doorbrak in de autosport. “Het zijn kwalitatief goede karts en CRG is toch één van de topmerken in de kartsport.” CRG heeft in zijn jarenlange geschiedenis al vele internationale titels gewonnen. “We hebben veel vertrouwen in CRG. Je voelt de betrokkenheid met de kartsport. De mensen bij fabriek zijn gedreven en hebben liefde voor hun merk. Giancarlo Tinini, de baas van CRG, wilde Max erg graag hebben voor de fabriek. Ook dat speelt mee. Hij heeft hem aangetrokken vanwege zijn talent”, aldus Verstappen tegenover RaceXpress.com


Het talent van Max Verstappen is in de kartwereld al langer bekend. De jongeling won elk seizoen wel één of meerdere kampioenschappen. Als zoon van Jos Verstappen kreeg Max het racen met de paplepel ingegoten. Karting geldt nog steeds als de kraamkamer voor de autosport.

Jos Verstappen blijft nauw betrokken bij de begeleiding van zijn zoon. Hij kent immers de klappen van de zweep als geen ander. “Ik ben zijn monteur en begeleider. Ik kan nog steeds veel op hem overbrengen. We doen het wel op onze eigen manier, maar met alle ondersteuning van de fabriek. We hebben support van een schare trouwe partners, zoals Michel Vacirca van CRG Holland, die het algemene plaatje in de gaten houdt.”


Verstappen staat voor de afslag naar het grote werk. Hij richt zich nu op de internationale carrière van zijn zoon Max. Die zit in Nederland en België aan zijn plafond. Hij won alles wat er te winnen viel. “Max heeft al vele prijzen gewonnen, maar nu gaan we internationaal. We hebben een mooi schema voor de boeg en we doen mee aan alle grote wedstrijden van de KF3. We kijken er naar uit om op de Europese tour te gaan. Zowel Max als zijn papa zijn klaar voor de uitdaging.”

Het seizoen van Verstappen junior begint met de Wintercup in Lonato en het testen van de Winning Series Karting (WSK). Verder zal hij deelnemen aan de Euro WSK, World WSK, de kwalificatie voor het Europees kampioenschap in Denemarken, het Europees Kampioenschap in Genk en de World Cup KF3 in het Portugese Braga.



LEES MEER

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS