Karting • Karting Diversen

Nygel Verhaeren wil op WK X30 de eer hoog houden voor de Rode Duivels in Le Mans

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 oktober 2015 19:10

VILVOORDE - Nigel Verhaeren is één van de Belgische talenten in de kartsport. De jonge coureur uit Vilvoorde (België) komt dit seizoen uit in de X30 voor het kampioenenteam van De Feyter Karting. Verhaeren, die op de jonge leeftijd in contact kwam met karting, is tot nu toe in zijn loopbaan erg succesvol in de karts. Zo won hij al diverse kampioenschappen. Als klap op de vuurpijl doet hij aankomend weekend mee aan het WK X30 in Le Mans, waar zijn vaste begeleider Christof Huibers nu ook mee doet aan het WK Iame X30.

Nygel Verhaeren

“Twee jaar geleden, gingen we samenwerken met Christof Huibers en dat klikte meteen. Hij is erg ervaren en ik leer erg veel van hem”, legde Nygel Verhaeren uit. ”Christof had ook goede ideeën over de afstelling van het chassis. Sinds de samenwerking trainen we elke week, de band werd sterker, het voelt gelijk als broers. We gaan op vakantie, en we rijden samen. Samenwerking is erg belangrijk. Het racen doe je niet alleen. Het team en mijn mechanieker zijn een onmisbare schakel. Bij mijn team: DFK uit Antwerpen is het heel leuk en er is een goede sfeer. Zo kan er gelachen worden, maar bij De Feyter willen ze altijd scoren. Ook als je hulp nodig hebt staan ze voor je klaar, ook qua chassis en met de motor krijgen we goede support.”

In deze ambiance voelt Verhaeren zich thuis en dat vertaalt zich ook in goede uitslagen. Zelfs nu hij dit jaar de overstap maakte naar de nieuwe klasse: de IAME X30 125cc Junior. De resultaten zijn uitmuntend en het racetalent is elke wedstrijd op het podium te vinden.

De keuze op de X30 werd al snel gemaakt na de eerste kennismaking in de afgelopen winter. “Ik kon testen en ik was gelijk ‘verliefd’ op de X30. Hoe meer ik trainde, hoe leuker ik het vond om er mee te rijden”, gaf Nygel Verhaeren toe. “Mijn eerste race in deze klasse was in Genk. Ik had veel kunnen trainen, ook in de regen. Het was een heel leuk en positief weekend om te starten met de overwinning.”

“In Emmen reed ik ook weer in de top drie. Ondanks dat het chassis krom was, zijn we toch door gereden. Jammer van de crash, maar toch ben ik blij dat ik een podium kon bereiken.”

“In derde race in Emsburen haalde ik weer succes. Ik had op voorhand getraind op het circuit in Duitsland en dat ging uitstekend. Ik had een goede voorbereiding, in de races reden we goede rondetijden en de motor liep vlekkeloos”, blikte Verhaeren terug op zijn tweede zege van het seizoen.

Toen kwam Hahn. Opnieuw een race in Duitsland. Ook daar toonde Verhaeren weer zijn talent en zijn rijderskunsten door zonder vooraf te testen, opnieuw naar een schitterende overwinning te rijden. “Ik had daar niet getraind, maar het circuit beviel mij. Ik reed direct competitieve tijden. Ik won de eerste twee races, maar in de laatste race viel ik terug naar P4. Ik kon mij herstellen en na paar inhaalmanoeuvres kon ik terug naar de eerste plaats.”

Nygel Verhaeren

“Ook in Genk, Emmen en in Spa zaten we er goed bij. Daar ben ik heel blij mee. Ik had het niet gedacht, maar ik blijf gefocust. Ik hoop dat het net als vorig jaar gaat, toen was ik kampioen in RK1 en eerste totaal in de RK1-klasse en Mondial-klasse.”

Nu staat voor Nygel één van de grootste uitdagingen op het menu met de deelname aan het WK X30. De jongeling is één van de Belgen, die de eer van de Rode Duivels hoog zal houden. “Ik heb er zin in. Het is de eerste keer dat ik aan zo’n groot evenement deelneem en ik zal alles geven. Mijn doel is de finale en dan hoop ik zo hoog mogelijk te eindigen.”

De komende jaren wil Nygel veel ervaring opdoen in de kartsport, en mocht hij er klaar voor zijn, dan lonkt de autosport. “Karting is de basis van de autoracerij. Het karten wil ik nog zo lang mogelijk doen, je leert er veel en dan wil ik het liefst in de toekomst naar de autosport. Ik hoop dat we dat kunnen realiseren. Wij zijn op de goede weg en ik ben mijn sponsoren dan ook erg dankbaar voor hun steun, maar we zoeken nog altijd wat support. Ik wil in ieder geval mijn ouders, de sponsoren, De Feyter Karting en mijn monteur Christof Huibers bedanken.”

Nygel Verhaeren wordt in zijn raceactiviteiten gesteund door:

Fiduver
Frituur de Polle
B&K getinte ruiten
BVBA All Bouw
Allindus
Jes @

Website Nygel Verhaeren

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS