Karting • Karting Diversen

Nederlandse talenten vooraan in de heats bij Junioren tijdens International Final Le Mans

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 oktober 2017 11:33 • Print artikel

LE MANS - Het hele seizoen al ongekend sterk maakt Tijmen van der Helm ook tijdens de IAME International Final indruk. Het dertienjarige supertalent uit Den Hoorn won twee van de drie heats tot dusver en lijkt zo linea recta op de finale af te stevenen. Ook Dilano van 't Hoff is op dreef met twee resultaten in de top tien en Liam Hezemans, die pas acht maanden kart, verbaast zichzelf met drie toptienplaatsen.

X30 Juniors


Voor Van der Helm was het bijna een vanzelfsprekend resultaat: de eerste plaats in de tweede en derde manche. Eerste worden is namelijk bijna normaal voor hem dit seizoen. Dat het evenwel bepaald niet makkelijk is de races in Le Mans te winnen, merkte hij wel tijdens de eerste heat, waarin hij vijfde werd. Maar in de heats daarna was hij ouderwets ongenaakbaar al had hij er vooral in de derde voor moeten knokken. "Ik had moeite om weg te rijden", zei hij. "Maar het gaat wel lekker."

Datzelfde geldt ook voor Van 't Hoff die zijn uitvalbeurt in de tweede heat inmiddels heeft gecompenseerd met de vierde (eerste heat) en de zesde plaats (derde heat). "Het gaat goed. Het had in de derde heat misschien wat beter gekund, maar ik doe voorzichtig, want als ik nog eens uitval ga ik de finale niet halen."

Hezemans ligt daarvoor in ieder geval goed op koers. De jongste zoon van oud-coureur Toine Hezemans kwam tot de zevende, vijfde en zevende tijd tijdens de respectievelijke heats op de Franse baan. "Het gaat heel goed. Het is mijn eerste keer dat ik een internationaal weekend rijd. Ik kart pas sinds acht maanden", zei hij. "Als het zo doorgaat, halen we de finale. Ik vind het echt leuk. De heats zijn elke keer de spannendste zeven ronden van mijn leven. Alles zit zo dicht bij elkaar. Je hebt hier vaak treintjes van wel tien man."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS