Karting • Karting Diversen

Nederlandse Formule 1-pionier Rody Hoogenboom overleden

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 augustus 2017 17:12 • Print artikel

Badhoevedorp - Met grote verslagenheid kwam ons het bericht ter oren dat Rody Hoogenboom, oprichter van HB Bewaking en één van de Nederlandse Formule 1-pioniers is overleden. Rody Hoogenboom (1943 - 2017) overleed zeer onverwachts op donderdag 3 augustus jongstleden. Rody werd 74 jaar. Rody Hoogenboom was een aimabele, enthousiaste en altijd positieve persoonlijkheid, vooral gek van de racerij en andere snelle sporten. Zo dook hij zelfs in een Formule 1-avontuur. Samen met zijn broer Bob Hoogenboom sponsorden het tweetal in 1975 het Formule 1-team van Ensign, dat geleid werd door Morris Nunn. De Nederlander Roelof Wunderink kon dankzij de sponsoring van Hoogenboom Bewakingsdienst achter het stuur van de door een Cosworth V8 motor aangedreven N175 plaatsnemen. Na een paar races kreeg Wunderink een ongeluk en werd hij vervangen door Gijs van Lennep. Deze wist zelfs één WK-punt te scoren. Inmiddels hadden de broers Rody en Bob Hoogenboom het Formule 1-team Ensign overgenomen en omgedoopt tot Boro Ensign. Het Boro-team nam deel aan de eerste zes races van de Formule 1 in 1976 met de Australiër Larry Perkins achter het stuur. Het beste resultaat bleek een achtste plaats tijdens de Belgische Grand Prix op Zolder.

Rody Hoogenboom Boro Formule 1

Verder sponsorde hij in de afgelopen decennia's met zijn bedrijf HB Bewaking een speedboatteam, een wielerploeg, en had een neus voor talent, zo sponsorde hij onder meer Luuk Glansdorp die later wereldkampioen Rotax Max werd, en had een kartteam waarin zijn kleinzoons Rody Pot en Brian Kramer en vriendje Damiano Ciapponi kartten.

Formule 1 Boro Ensign

Er gaat met het overlijden van Rody Hoogenboom een kleurrijk man heen. Rody was de rots in de branding voor zijn familie en het bedrijf. RaceXpress wenst de familie van Rody erg veel succes met dit grote verlies.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS