Karting • Karting Diversen

Mixed feelings voor snelle broers Van Berlo in DKM: Glenn nestelt zich in top OK, Kay niet beloond in de KZ

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 juni 2017 14:52 • Print artikel

KERPEN - Voor de één was het een uitstekend weekeinde met goede resultaten en races waarvan veel geleerd werd, voor de ander verliep het wat minder. De kartende broers Glenn, uitkomend in de OK Senior-klasse en Kay van Berlo, uitkomend in de KZ2-klasse, kijken dan ook met verschillende gevoelens terug op de tweede ronde van het DKM-kampioenschap in Kerpen.

Kay en Glenn van Berlo


Zo hadden de snelle broers uit Veghel een uiteenlopend relaas over hun belevenissen tijdens de tweede ronde van het Duitse kampioenschap. Glenn (15) snelde naar de respectievelijk vierde en zevende tijd in de twee finales op zondag. Zijn broer Kay (16) was onfortuinlijk in de finales omdat hij tot twee keer toe buiten zijn schuld uitviel door crashes. Dat was jammer, want Kay had in de aanloop naar het DKM nog een uitstekend NK gereden, waar hij vierde werd.

“In de eerste heat zaten we met z’n allen op elkaar en was mijn klos kapotgegaan, dus toen moest ik wel binnenkomen”, zei Kay die samen met Glenn uitkomt voor Keijzer Racing. “Ik had wel nog een heel goede start. Van twaalf reed ik binnen een paar rondes naar de vijfde plaats. De snelheid was in ieder geval goed, die was veelbelovend.”

Zijn hoop op een betere tweede heat bleek helaas ijdel. “Bij de start crashte het halve veld en viel ik weer uit. Toen was ik wel boos en teleurgesteld, want dat betekende dat ik de finales niet had gehaald. Als je er zelf iets aan kunt doen, leer je er nog iets van. Maar mijn teambaas Willemjan zei ook dat ik er in beide heats niets aan kon doen. We hadden hier veel grip en stappen gezet met de kart. Dat het dan zo eindigt is zo jammer.”

Voor Kay is de eerstvolgende mogelijkheid om revanche te nemen de CIK-FIA-race in Le Mans die in het eerste weekeinde van juli wordt gehouden. “Ik ga nu veel trainen voor de wedstrijden in Le Mans”, blikte hij ambitieus vooruit. “We kennen de punten waar we iets kunnen verbeteren en daar gaan we op trainen.”

Gelukkig kende Glenn een heel wat succesvoller weekeinde. Na de vijfde en derde plaats in de respectievelijke heats wist de sympathieke Brabander dat het met de snelheid van zijn CRG wel goed zat. In de eerste finale mocht hij vanaf de zesde plaats starten. Na een voortvarende start claimde hij weldra de tweede plaats. “Helaas werd ik drie rondes voor het eind naar buiten gedrukt. Daardoor ging ik door het gras en zakte ik terug naar de vijfde plaats”, zei Glenn. “In de laatste ronde ben ik gelukkig nog vierde geworden.”

In de tweede finale had hij te maken met te hete banden omdat hij net wat te fanatiek racete. “Daardoor sleten ze te hard en verloren we best wel wat snelheid. Ik zakte terug naar de achtste plaats, maar in de voorlaatste ronde haalde ik nog iemand in en werd ik uiteindelijk zevende.” In een zeer sterk bezet kampioenschap met grote startvelden als het DKM bepaald een knap resultaat, maar Glenn stelde desalniettemin dat er meer in had gezeten.

Dat gold wat hem betrof overigens voor het hele weekeinde. “Ik had de eerste finale moeten winnen. Ik heb toen iets te veel afgewacht en veel ervaring opgedaan. Gelukkig heb ik veel geleerd en veel ervaring opgedaan. Dat ik vooraan kon rijden, had ik niet verwacht. Ik weet wat ik moet verbeteren en daar ga ik nu vooral op focussen. Al met al ben ik tevreden!”

Kay en Glenn van Berlo worden in hun raceactiviteiten ondersteund door: Chica Chico, Rob van den Heuvel Auto's, Home Autotainment en Van Berlo Bedrijfsvloeren.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS