Karting • Karting Diversen

Milo Ligtelijn laat zich niet afleiden door brandwonden: "Het gaat steeds beter"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 oktober 2017 11:18 • Print artikel

LE MANS - Voor Milo Ligtelijn waren de heats bij de Senioren tijdens de IAME International Final in Le Mans er één van doorzetten en keihard strijden voor je doel. De Diemenaar verbrandde vrijdagochtend zijn rug tijdens de warming-up voor de heats en moest zich aan zijn verwondingen laten helpen.

Milo Ligtelijn


In de slotfase draaide zijn uitlaat op zijn kart waardoor de uitlaatgassen tegen zijn rug aan kwamen. "Dat was in het laatste rondje van de warming-up", zei de onfortuinlijke coureur die zelfs een gat in zijn pak had. Hij liet zich na afloop behandelen, kreeg zalf op de wond en een groot verband en trad vervolgens aan in de heats alsof er niets was gebeurd. "In het begin voelde ik er niet zoveel van. Op een gegeven moment wel, maar het is geen belemmering."

Milo Ligtelijn


Tijdens de derde heat snelde hij van de 24ste naar de 18de plaats. Dat stemde hem niet ontevreden. "Het gaat beter", doelde hij op zijn resultaten, want in de eerste twee heats werd hij respectievelijk 21ste en 27ste.

Net zoals voor de andere Nederlanders Niels Koolen, Thijmen Nabuurs en Nick Smit betekent het WK X30 bij de Senioren dus bikkelen en ervaring opdoen in het supersterk bezette deelnemersveld. Maar de finale halen, dat sloot Ligtelijn, ondanks zijn verwondingen, niet uit. "We zullen zien."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS