Karting • Karting Diversen

Lucas Vermaas timmert met Mad-Croc Karting flink aan de weg: "Het chassis is tot veel in staat"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 januari 2018 19:49 • Print artikel

HOOFDDORP – Vorig seizoen begon Lucas Vermaas zijn eigen team Mad-Croc Karting. Destijds vooral druk met het binnenhalen van het officiële Nederlands kampioenschap in de Wankel Senioren-klasse, heeft de zeventienjarige Hoofddorper dit seizoen alles voor elkaar om rijders te begeleiden. Met Quirijn van Beek heeft hij inmiddels zijn eerste rijder binnen, maar er is plek voor meer karters.

Luca Vermaas Mad-Croc Karting Nederands kampioen

Dat het Mad-Croc een topchassis is, bewees Lucas afgelopen seizoen door de overtuigende wijze waarop hij Nederlands kampioen werd bij de viertakten in de Wankel Senioren-klasse. Met drie manchezeges in Kerpen tijdens de laatste ronde van het NK kon niemand nog bij hem in de buurt komen. Tijdens de Kartbeurs van Nederland werd hij gehuldigd voor zijn NK-titel. Bovendien stond hij er met een stand om de producten van Mad-Croc te promoten.

Hoewel Lucas in 2017 debuteerde op het merk, slaagde hij erin direct de juiste snelheid te vinden. “De Mad-Croc is het beste chassis waarop ik ooit heb gereden”, zegt de talentvolle coureur die tevens exclusief dealer van Mad-Croc in Nederland is.

Lucas is nu een jaar ervaring en kennis rijker over Mad-Croc. “Ik heb zoveel kennis over het chassis en de motor dat ik er klaar voor ben om rijders aan te nemen. Ik vind het leuk om een eigen team te hebben. Ik ben sowieso iemand die graag op zichzelf werkt. En met het kampioenschap heb ik nu laten zien waartoe het chassis in staat is.”

Quirijn van Beek

Met Quirijn van Beek heeft hij zijn eerste rijder binnen. De zeventienjarige karter, eveneens afkomstig uit Hoofddorp, is een oude bekende van Lucas. Vroeger kartten ze al samen bij de jongste jeugd. Quirijn stopte op een gegeven moment in verband met budgetproblemen. Na vier jaar maakt de Noord-Hollander bij Mad-Croc Karting nu zijn rentree in de sport.

Die samenwerking ontstond min of meer toevallig. “Ik zou eigenlijk met Lucas ProKart gaan rijden”, zegt Quirijn, “maar ineens kwam er een mogelijkheid om in Genk met een Wankelmotor een endurancerace te gaan rijden. We hebben toen samen één keer getraind op De Landsard in Eindhoven en hebben toen die race gereden.”

Dat smaakte naar meer voor Quirijn en komend seizoen komt hij dus uit voor Mad-Croc Karting. Zijn doel is te bij de Wankel Senioren te kunnen aanklampen bij Lucas in het NK. “Ik wil gevechten met hem hebben, met hem kunnen stoeien tijdens de races. Op het droge gaat dat goed, alleen in de regen kan het nog beter. Dat is een kwestie van veel trainen. Ik denk dat het wel goed komt. Ook al heb ik de afgelopen vier jaar niet meer geracet, het gevoel voor het rijden heb ik nog steeds.” Lucas: “Het zou mooi zijn als hij met mij mee kan komen. Dat gaan we wel proberen. Ik denk ook dat het mogelijk is.”

Lucas heeft nog plaats voor twee viertakt-rijders en in de tweetakt is er ruimte voor vier rijders. Wie interesse heeft kan contact opnemen met Lucas via lucasvermaas@kpnmail.nl.

Lucas Vermaas bedankt vader en Speed Support powered by Piet van Velzen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS