Karting • Karting Diversen

Klinkende resultaten voor broers Kay en Glenn van Berlo in sterk bezette DKM-races in Wackersdorf, Duitsland

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 juli 2017 00:01 • Print artikel

WACKERSDORF – Allebei waren ze tevreden met hun prestaties op het circuit van Wackersdorf afgelopen weekeinde. Voor karter Glenn van Berlo uit Veghel waren er een razendknappe tweede en derde plaats tijdens de derde ronde van het DKM in de OK Senior-klasse, zijn broer Kay snelde naar de negende en twaalfde plaats in de sterkbezette DSKC-klasse. De twee getalenteerde karters uit de renstal van Keijzer Racing blikken terug.

Kay van Berlo KZ DKM

Hoewel Kay tevreden was, had hij het gevoel dat er meer in had gezeten op de Duitse piste. “We waren woensdag al begonnen met trainen en dat ging echt goed. Qua snelheid zaten we bij de snelleren van de KZ-klasse die tegelijkertijd met ons in de DSKC-klasse trainden”, zei de sympathieke Brabander (16), die dit jaar debuteerde in de schakelkarts. “Vanaf vrijdag ging het moeizamer. Hoe meer grip er op de baan kwam hoe lastiger het werd. Het was enorm wennen qua afstelling en rijden. Maar in de kwalificatie (waarin Kay twaalfde werd, red.) had ik het gat gedicht. Dat was positief.”

Dat positieve gevoel kon hij vasthouden in de heats. Daarin werd hij achtereenvolgens negende en twaalfde. “De heats gingen echt wel lekker. De goede snelheid was er. In de tweede heat viel ik nog wel stil vanwege problemen met de carburatie. Dat was zonde.” En dus moest hij uiteindelijk genoegen nemen met de twaalfde plaats voor de eerste finale van het weekeinde.

En jawel, ook die verliep goed. “In de eerste rondes kon ik veel aanvallen”, zei Kay. “Daarna begonnen er wat gaten te vallen tussen de rijders. Ik heb veel moeten focussen op goed rijden vanwege de grip. Zorgen dat ik geen fouten maakte en dat ik constant op dezelfde plek instuurde. En dat lukte.”

Tijdens de tweede finale zat hij tijdens de eerste paar ronden steeds aan de buitenkant, waardoor hij veel vuil oppikte, wat ten koste ging van zijn snelheid. “Daar heb ik veel last van gehad”, zei de jonge Veghelaar. “Daardoor zakte ik terug. Het was een moeilijke race. Stiekem had ik er wel meer van gehoopt, maar ik heb wel weer stappen gezet en geleerd.”

Zijn één jaar jongere broer Glenn blikte eveneens met tevredenheid terug op het weekeinde in Duitsland. Daar had hij met zijn twee podiumplaatsen (tweede en derde) ook alle reden toe natuurlijk. “Ik had het niet echt verwacht”, zei hij. “Maar de andere DKM’s gingen ook goed, dus heel raar is het misschien niet. Ik heb ook heel goed samengewerkt met mijn monteur Renato de Visser. Elke sessie vonden we weer wat snelheid.”

Glenn van Berlo

Al tijdens de kwalificatie en de heats kreeg Glenn het idee dat er wat te halen viel in Wackersdorf. Na de trainingen werd hij tijdens de kwalificatie derde in zijn groep en zevende in totaal. Toch had ook hij moeite met de toenemende grip op de baan. “Daardoor werd het steeds iets moeilijker.”

Tijdens de eerste finale moest hij als tweede en dus aan de buitenkant beginnen. “Dat was best lastig. Ik had weinig grip en er lag veel vuil”, zei de jonge Brabander. Kort na de start kwam hij daardoor op de vierde of vijfde plek te rijden. “De race ging wel goed. In het begin niet zo, maar na een paar rondjes vond ik de juiste snelheid.” Hij won twee plaatsen en kwam zodoende als derde over de finish. “Het was helaas net niet genoeg voor de tweede plaats.”

In de tweede finale van het weekeinde pakte hij die plaats wel. Gestart als derde – dus aan de binnenkant, de goede, ‘schone’ kant van de baan - kwam hij als tweede door de eerste bocht. Samenwerkend met degene op kop sloeg hij een gaatje. “Ik heb de hele tijd bewust niet proberen in te halen om weg te komen. We hebben ons zo vijf seconden losgereden.” Op het eind van de race probeerde Glenn de koploper nog in te halen, maar hij kwam nipt snelheid tekort. Niettemin was hij zeer tevreden met de tweede plaats. “En ik leer nog elke wedstrijd, ik word steeds beter!”

Kay en Glenn van Berlo worden in hun raceactiviteiten ondersteund door: Chica Chico, Rob van den Heuvel Auto's, Home Autotainment en Van Berlo Bedrijfsvloeren.

Kijk eens op de Facebook-pagina van Glenn en Kay van Berlo

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS