Karting • Karting Diversen

Klinkende prestaties Nederlanders in Junioren-klasse tijdens International Final in Le Mans

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 oktober 2017 04:02 • Print artikel

LE MANS - Voor de Nederlanders viel er in de Junioren-klasse behoorlijk wat te vieren tijdens de IAME X30 International Final 2017 in Le Mans. Tijmen van der Helm was de absolute topper door zich als tweede te plaatsen voor de finale. Ook Dilano van 't Hoff deed uitstekende zaken in het zeer sterk bezette evenement waar maar liefst 140 junioren aan meededen. De dertienjarige rijder uit Dordrecht plaatste zich als achttiende voor de finale. Een andere glansrol was weggelegd voor Liam Hezemans. De jonge rijder kart pas acht maanden en plaatste zich als dertiende voor de finale.De prestatie van Van der Helm was ongekend knap. Hoewel de dertienjarige rijder uit Den Hoorn dit jaar al dubbel en dwars heeft bewezen een supertalent te zijn, had hij nog nooit met een X30-motor gereden. Het weerhield hem er niet van maar liefst drie mancheoverwinningen te boeken en zo direct zijn naam te vestigen.

De heats op zaterdag verliepen wat minder goed dan een dag eerder, maar Van der Helm reed eindigde in alle drie in de top tien (4, 7 en 6), en het belangrijkste was: hij finishte ze ook alle drie. "Ik heb me in ieder geval laten zien in de kopgroep met aanvallend rijden", zei hij.

Dilano van 't Hoff

Liam Hezemans was de tweede Nederlander. De debutant plaatste zich heel knap als dertiende. Ook Dilano van 't Hoff reed ijzersterk. Hij liet zich geregeld van voren zien met de elfde, tweede, vijfde, vierde, tweede en derde plaatsen. Helaas gooide een uitval in de tweede heat (34 punten) zijn gemiddelde wat omlaag. Helwerd achttiende. Beste Belg was Antoine Potty. Hij plaatste zich als vijfde voor de finale. Tweede Belg was Tuur Stalmans, die keurig op P21 kwam na de series. De derde Belg bleek Elie Goldstein. Hij werd 24ste. En Xavier Handsaeme nestelde zich na de heats op P28.

Helaas wisten Quinten Bijwaard en Senna Ekkers zich niet rechtstreeks te plaatsen voor de finale. Bijwaard heeft nog n kans als hij de B-finale wint. Ekkers deed op zijn beurt weer veel ervaring op in dit internationale geweld.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS