Karting • Karting Diversen

KCL geeft voor 30.000 toeschouwers een succesvolle demo: karten leeft in Nederland

Uitgegeven door Bas Kaligis • 1 juli 2015 09:15

ZANDVOORT - De kartsport in Nederland leeft als nooit tevoren. Dat bleek afgelopen weekeinde overduidelijk tijdens het drukbezochte evenement Italia à Zandvoort, waar onder anderen Formule 1-coureur Max Verstappen en zijn vader Jos een F1-demonstratie gaven. Op het vermaarde duinencircuit probeerden talloze jongens en meisjes voor het eerst een kart op een speciaal daarvoor ingerichte baan van Kart Centrum Lelystad (KCL). Tevens reed een groep van 35 wedstrijdkarters van KCL een demo met Parolin Rocky-karts op het grote autoracecircuit van Zandvoort, waar even tevoren Max Verstappen zijn Red Bull F1-bolide de sporen gaf. Het publiek reageerde met een uitbundig applaus voor de jonge karters.

KCL karten op Zandvoort demo kids Parolin Kart Italia a Zandvoort driven by Max Verstappen

“De kartsport is weer goed op de kaart gezet”, zei Arthur Dontje, groot promotor van de sport. “We gaven met een hoop jonge rijders een demo voor 30.000 man! Nog nooit vertoond!”

Op de tijdelijke kartbaan konden de jongsten zondag hun eerste meters maken in de fantastische snelheidssport die karten is. Het bleek voor iedereen een zeer aangename kennismaking. Van ’s ochtends vroeg tot aan het begin van de avond was de baan vol met potentieel nieuw talent, ongetwijfeld mede een gevolg van het Max-Verstappen-effect.

KCL Kids tour karting racexpress

“Het was een onwijs gave dag. De kids waren erg enthousiast,” aldus Christian Snoek, samen met de broers Indy en Milan Dontje eigenaar van Kartcentrum Lelystad (KCL), en mede-initiatiefnemer voor de tijdelijke kartbaan (KCL Kids City Tour) op het circuit van Zandvoort. “Zoveel kids die de hele dag door zijn komen karten. Ja, er staat een nieuwe generatie klaar, waaruit misschien wel de opvolger van Max Verstappen voortkomt.”

Om de kartsport zo goed mogelijk over het voetlicht te brengen, reed autocoureur Indy Dontje zondag een ronde over het grote circuit, gevolgd door 35 bloedfanatieke wedstrijdrijdertjes uit de zeer betaalbare Parolin Rocky klasse, ten overstaan van propvolle tribunes. “Het publiek was te gek”, zei de GT-coureur. “Iedereen stond te juichen en te klappen toen we met de demo voorbijkwamen. Kippenvel. Het was echt kicken. Ik ben enorm trots op de kinderen. Ook de Corvette van mijn jongere broer Milan reed mee, met daarop groot Kartcentrum Lelystad. Het maakte de show compleet.”

De demo ronde werd gereden tussen twee runs van Max Verstappen in, die goedkeurend toekeek. Snoek: “De jongste rijder was vijf jaar. Maar jong geleerd, is oud gedaan. Kijk maar naar Max, die ook van jongs af aan heeft gekart. Hij draagt de sport niet voor niets een warm hart toe. Om de Formule 1 te halen, kun je tegenwoordig niet meer zonder karten.”

Ook geïnteresseerd in de prachtige kartsport? Kom eens een dagje scheuren bij Kartcentrum Lelystad. De baan is te vinden aan de Talingweg 89, 8218 NX in Lelystad. Voor meer informatie, zie www.kartcentrumlelystad.nl, of bel 0320 284 021. Mailen kan ook, naar [email protected]

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS