Karting • Karting Diversen

Kart 4 Fun ‘drivers competition’

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 juni 2017 12:10 • Print artikel

Al jaren organiseert Kart 4 Fun laagdrempelige wedstrijden waar het plezier op en naast de baan voorop staat. Sinds begin dit jaar heeft Patty Mooren namens Circuit Park Berghem en Kartbaan De Landsard, de organisatie overgenomen van Kart 4 Fun oprichter Eric Poelmans, welke de wedstrijden altijd met volle overgave heeft georganiseerd. De doelstelling van Patty is om de wedstrijden op dezelfde gemoedelijke sfeer door te zetten, waarbij ook plezier in karting wederom voorop staat. Daarnaast is de doelstelling om rijders te laten kennismaken met de wedstrijdsport om zo eventueel ervaring te laten op doen voor het “Grote” NK van Chrono Karting. "Op dit moment is de stap vanuit een beginnende karter die uit bijvoorbeeld een kartschool komt naar het NK een flinke stap. Wij willen deze stap kleiner maken, door rijders al een klein beetje te laten proeven aan wedstrijden en de benodigde ervaring op te doen tijdens een viertal wedstrijddagen van de Kart 4 Fun ‘drivers competition’", legt Patty Mooren uit. "Hoe meer ervaring er is, hoe beter het gaat met een eventuele doorstroom naar dit NK. In het verleden zijn er diverse rijders goed doorgestroomd en rijden nu regelmatig vooraan bij de Nederlandse Rotax Max Challenge."

Kart 4 Fun


"Maar de stap om door te stromen is natuurlijk aan de rijders zelf. Verder zijn vooral de Junior, Senior en DD2 klasse bedoeld voor de recreatieve rijder die af en toe een wedstrijd willen rijden op een goed niveau, waarbij een sportieve strijd op de baan voorop staat, naast de baan, zo is gebleken helpt iedereen elkaar en gaat men op een goede en sportieve manier met elkaar om."

"Op dit moment hebben we al twee Kart 4 Fun wedstrijden georganiseerd, één op de Landsard en de laatste op het vernieuwde asfalt van Circuit Park Berghem."

De overige twee wedstrijddagen zijn op:
23 Septemeber – Circuit De Landsard
28 Oktober – Circuit Park BerghemDe volgende motoren zijn toegestaan bij de Kart 4 Fun; CPB – PRD en Rotax Max, er wordt gereden in de volgende klasse:

• ParolinRocky – PRD Comet – Micromax
• Junior Max – PRD Fireball
• Senior Max – PRD Galaxy
• Rotax Max DD2 (Deelname bij Junior klasse, bij 6 rijders apart)

Voor de rijders in de Junior, Senior en DD2 klasse is inschrijving alleen mogelijk indien je niet deelneemt aan het NK, dus puur de recreatieve rijder, die zoals gezegd een wedstrijd willen meepikken op een goed niveau. Voor de rijders in de “mini” klasse is inschrijving mogelijk indien je niet deelneemt aan het NK m.u.v. de 1e jaars rijders (bijvoorbeeld MicromaxRookie), verder is elke mini rijder welke voldoet aan de reglementen van harte welkom. Dus wil jij wedstrijden en/of ervaring opdoen en meteen een dag kartplezier hebben, schrijf je dan in via onderstaande link: hier staan ook de reglementen en verdere informatie. De kosten voor inschrijving zijn: 135,00 euro (inclusief verzekering)

Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met: info@hugomotorsports en natuurlijk kunt u Patty aanspreken wanneer zij op de baan aanwezig is. Indien u onze Facebookpagina liked blijft u automatisch op de hoogte.

Tot ziens !! Team Kart 4 Fun ‘drivers competition’

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS