Karting • Karting Diversen

Girlpower: Priscilla Speelman succesvol in Superkarts Hockenheim

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 april 2011 00:19

Afgelopen weekend werd de eerste wedstrijd verreden in de INTERNATIONAL SUPERKART SERIE op het Grand Prix circuit van Hockenheim. De Nederlandse vertegenwoordiging heeft zich in dit eerste van zes weekenden voor deze serie laten zien. Priscilla Speelman heeft aangetoond dat het team Karting Paradise van Jan Cramer in de winter niet stil gezeten heeft. In een spectaculaire eerst race werd er voor elke meter geknokt en was het continu stuivertje wisselen bij de eerste drie plaatsen.

Priscilla Speelman

Uiteindelijke was het Priscilla Speelman die als eerste over de finish ging. Direct achter haar finishte Jurgen Reinke met de tot nu toe bijna overslaanbare DEA motor, gevolgd door de fabriekrijder van MS kart uit Tsjechië Adam Kout.

Priscilla schreef na afloop haar overwinning toe aan het optimaal benutten van haar banden tijdens de race. Op de vierde plaats eindigde Marko Laine uit Finland en op de vijfde plaats Mark Verhaar.
Deze toonde het weekend enorme progressie elke keer als hij het circuit op ging verder er snellere rondetijden gereden. Het lijkt dan ook een kwestie van tijd dat hij uitsluiting vind bij de top.
De nieuwe rijders uit Nederland Fokko Zoutman, Esdert Kaldijk en Henri Tiben reden een verdienstelijke wedstrijd in het midden van het veld.

De tweede race leek in de eerste ronden een copy te worden van de eerste wederom close racing aan de kop en continu wisseling van posities. Jammer genoeg kreeg Priscilla Speelman problemen met de koppeling en moest zij afhaken bij het gevecht om de koppositie. Zij eindigde deze race op een derde plaats. De tweede race werd gewonnen door Adam Kout uit Tsjechië met op de tweede plaats Jurgen Reinke uit Duitsland.

De volgende de race van de INTERNATIONAL SUPERKART SERIE wordt op 6 en 7 mei verreden in Oschersleben. Voor meer informatie www.superkarts.eu

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS