Karting • Karting Diversen

De Kartbeurs van Nederland goed bezocht: kartsport steeds populairder

Uitgegeven door Daan Daniels • 9 januari 2017 09:37 • Print artikel

De Kartbeurs van Nederland, die dit weekend in de AIS-hallen van Lelystad Airport plaatsvond, heeft ruim 5.000 bezoekers getrokken. Ondanks de weersomstandigheden trok deze 4de editie zoín 1.000 bezoekers meer dan vorig jaar.

Kartbeurs Lelystad


Deze toename tekent de stijgende populariteit van de kart- en autosport in Nederland. Dit jaar vond op de openingsdag van de beurs de finale van de eerste Talentscouting plaats. In deze talentenjacht georganiseerd door Formido en Kartcentrum Lelystad, ging de 6-jarige Frens van der Zanden uit Sint-Oedenrode er met de hoofdprijs vandoor.

Daarnaast werden tijdens de kartbeurs de Nederlands Kampioenen Karting gehuldigd. Gedurende de Kartbeurs van Nederland konden bezoekers kennismaken met alles wat de kartsport te bieden heeft en raceklare wedstrijdkarts testen bij het naastgelegen Kartcentrum Lelystad. Een gedeelte van de opbrengst van de beurs gaat naar Against Cancer.

De Kartbeurs van Nederland werd druk bezocht door opvallend veel jonge racefanaten. Zij - en natuurlijk ook de volwassen bezoekers - profiteerden dit weekend van diverse speciale beursaanbiedingen en primeurs, en konden kennismaken met succesvolle teams, tuners, organisatoren van kartwedstrijden en bekende kart- en autocoureurs. Ook kon men aanwezig zijn bij de presentatie van de nieuwste chassis en motoren.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS