Karting • Karting Diversen

Danny Bleek fabriekscoureur voor CKR: "Ik ben gedreven! Het is een mooie technische uitdaging"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 juli 2017 16:36 • Print artikel

MOOK – Danny Bleek is aangetrokken als fabriekscoureur voor het merk CKR. Dat maakte de 31-jarige coureur uit Mook bekend aan RaceXpress.nl. In dienst van de Italiaanse fabriek zal hij zijn kart in de praktijk tonen bij het team TKS Kart Racing van Gerard Roelink. Hij gaat rijden met een TM-motor, geprepareerd door Dal Dosso Tuning.

Danny Bleek CKR

Danny, die jarenlang op het hoogste niveau in Europa kartte, voerde al sinds mei gesprekken met CKR. Zes jaar geleden was er al contact tussen de twee partijen. Destijds kwam het er niet van, nu dus wel. Opvallend genoeg na vier jaar waarin hij niet meer actief was als wedstrijdrijder.

Danny was gedurende die periode vooral druk met het begeleiden van jonge karttalenten zoals onder andere Kris Haanen, Donny Hoedt en Joey Alders. Dat hij nu fabriekscoureur is, heeft alles te maken met zijn voornemen om dit jaar weer te gaan racen. “Het begon weer te kriebelen en ik wilde graag zien hoe de competitie nu is”, aldus de geboren Danny. “Ik ga altijd voor een nieuwe uitdaging.”

Zijn interesse voor CKR ontstond toen hij uitslagen zag van het merk tussen grote namen als CRG, Birel en Energy. “Die eindigen altijd vooraan, maar ineens sprong CKR ertussenuit. Ik kwam op een gegeven moment Gerard Roelink van CKR Nederland tegen en zo ben ik in gesprek geraakt. Ik heb met de fabriek gebeld en daar was men geďnteresseerd om met mij te werken vanwege mijn reputatie van vroeger (Danny reed destijds in de internationale top, red.). Ik ga nu proberen nog meer uit het chassis te halen. Ik wil vechten voor het podium. Ik zie het als een uitdaging om te vechten voor het podium met dit merk.”

CKR

Dat gaat hij in eerste instantie doen in het Nederlands kampioenschap tweetakt van organisator Chrono. Daarin zal hij uitkomen voor TKS Kart Racing van Gerard Roelink. De gedroomde podiumplaats in de KZ2-klasse hoeft zeker geen utopie te zijn, weet Danny. “Dat moet kunnen als het materiaal toelaat wat ik erin zie.”

Om zo goed mogelijk voorbereid te zijn, is hij inmiddels weer volop aan het trainen. Drie keer per week bezoekt hij de sportschool. “Je moet er alles voor doen en alles voor laten om weer op het podium te kunnen komen”, zegt Danny. “Ik ben gedreven. Het is een mooie technische uitdaging. Ik zie er wat in en ik denk dat het kan. Als het me straks is gelukt, zal het me veel voldoening geven.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS