Karting • Karting Diversen

Dani van Ruiten opent kartseizoen met perfecte score bij debuut in Mini-Max! "Altijd fijn als je wint"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 maart 2018 17:57 • Print artikel

GENK - Dat noem je nog eens met een knal je seizoen beginnen! Karter Dani van Ruiten was tijdens zijn officiŽle debuut in de Minimax-klasse overtuigend de beste tijdens de eerste ronde van het BMC-kampioenschap. De elfjarige snelheidsduivel uit Tegelen was in Genk de snelste tijdens de kwalificatie en won vervolgens alle drie de races.

Dani van Ruiten wint bij debuut in MiniMax

"Het is altijd fijn als je wint", zei Dani bescheiden na afloop. "Zeker als het je eerste raceweekend is in de Minimax." Dat hij direct een perfecte score pakte, was misschien wel een kleine verrassing voor hem, maar dat hij meteen vooraan mee kon doen, was dat niet. "De eerste keer dat ik in een Minimax-kart stapte, ging het al goed. Ik vind het juist fijner om in een Minimax te rijden dan in een Micro. Ik heb er een beter gevoel in."

Dat verklaarde wellicht waarom het leek alsof de rijder van RR Racing nog in dezelfde kart reed als vorig seizoen. Toen werd het Limburgse talent overtuigend Nederlands en Belgisch kampioen in de Micromax-klasse. Zondag ging hij in een grotere en zwaardere kart dus gewoon verder waar hij eind vorig seizoen was geŽindigd.

Ook het feit dat hij in een hogere klasse hoger reed, deerde hem niet. Hij was zelfs niet zenuwachtig. "Na Portugal (waar Dani begin november meedeed aan de Rotax Max Grand Finals, het officieuze WK voor Rotax Max-rijders, red.) heb ik niet zo snel meer last van zenuwen. Dat was een heel grote wedstrijd. Dat is anders dan de BMC."

Tijdens de eerste race in Genk liet Dani, die dit jaar behalve het BMC- ook het Nederlands kampioenschap gaat rijden, al zien wat zijn intenties waren. Hij had een goede start, verzilverde zo zijn poleposition en werd in het vervolg geen strobreed in de weg gelegd. Hij kwam uiteindelijk met een voorsprong van maar liefst zes seconden als eerste over de finish.

RR Racing

De tweede race kende een vergelijkbaar scenario. Opnieuw was hij goed weg en kon hij aan een voorsprong bouwen. Al was die op de finish deze keer geen zes, maar drie seconden. In race drie kreeg Dani meer tegenstand. Nota bene van zijn eigen teamgenootje, die lange tijd vrij dicht achter hem bleef rijden. "Maar toen begonnen ze achter me te vechten en kon ik mijn voorsprong vergroten."

Opnieuw kwam Dani solo als eerste over de streep. Het betekende zijn eerste perfecte score van het seizoen. Zijn teambaas Ramon Rietveld van RR Racing was dan ook vol lof over zijn supersnelle pupil. "Dani heeft heel snel iets nieuws door", verklaarde hij het optreden van de jonge Limburger. "Als je veel talent hebt, kun je snel de omschakeling van de ene naar de andere klasse maken. Bovendien is zijn motivatie heel goed. Voor hem is er maar ťťn plek en dat is de eerste."

Omdat karten een technische sport is, zijn de juiste instelling en talent niet voldoende om de top te halen. Het technische aspect speelt ook een belangrijker rol. Ook op dat vlak staat Dani zijn mannetje, weet Rietveld. "Hij heeft er echt gevoel voor. Dani kan heel goed aangeven wat de kart en de motor doen, wat er moet worden veranderd aan de kart. Met een rijder die dat in de vingers heeft, kun je sneller werken. Je hoeft hem ook maar ťťn keer iets uit te leggen. Dani komt er wel."

Om zijn sport zo goed mogelijk te kunnen uitoefenen, is Dani op zoek naar nieuwe sponsoren. GeÔnteresseerden kunnen contact opnemen met Ramon Rietveld via rietveld.r@live.nl.

Dani van Ruiten bedankt zijn familie vrienden en sponsoren.

Dani van Ruiten wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:
RR Racing
Stay chic mode
Vagtechniek Chiptuning
Lov'it Fashion Label
Blessed Kapsalon
V&B Dames- & Kinderkleding†
Rick Wijnhoven Bouwservice†
Red Racing Engines
Sjors Burm Stucadoorswerken
Mir Raceline Nederland
Orange Motorsport
Frank Burm Administratie†
Maximum Groep Beveiliging

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS