Karting • Karting Diversen

Broers Kay en Glenn van Berlo klaar voor nieuwe stap en nieuwe uitdaging

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 januari 2017 16:42 • Print artikel

VEGHEL - Al vele jaren succesvol in het Nederlands kampioenschap karting van organisator Chrono, zoeken de broers Kay en Glenn van Berlo de uitdaging komend seizoen een stapje hogerop. De talentvolle rijders uit Veghel gooien daarvoor het roer drastisch om. Niet alleen veranderen ze van competitie, maar ook van kart en team. Het zal dan ook een boeiend en leerzaam jaar worden, zo verwachten de twee.

Kay en Glenn van Berlo Keijzer Racing


Kay (16), die afgelopen jaar Nederlands kampioen werd in de Rotax Max Seniorenklasse, gaat dit seizoen in de klasse KZ2 125cc het DKM, het CIK-FIA Europese kampioenschap en het CIK-FIA wereldkampioenschap rijden. Goed voor in totaal negen races. Zijn jongere broer Glenn (14), het afgelopen seizoen tijdens zijn eerste jaar in de juniorenklasse derde in het NK en vierde in het EK, gaat dezelfde kampioenschappen rijden, maar dan in de OK-klasse. Voor hem komt zijn totaal daarmee uit op elf races.

“We gaan wel wat minder wedstrijden rijden dan vorig jaar, maar we gaan veel meer testen”, aldus Kay. “Misschien dat we nog een aantal extra races inlassen, zoals een wintercup bijvoorbeeld.” Dat is niet alleen goed voor de ervaring in de nieuwe karts, maar ook voor het leren kennen van de circuits. Want de broers zullen uitsluitend op circuits buiten Nederland rijden. Er is voorlopig nog veel te doen en te leren. “Ik heb nu een dag op de OK-kart gereden en ik heb gemerkt dat alles anders is”, zegt Glenn. “Andere banden, andere remmen. Ik zal een andere rijstijl moeten aanleren.”

Voor beiden wacht dus een flinke uitdaging. Een bewuste keuze, stelt Kay. “We hebben jarenlang in het Rotax-wereldje gezeten. Nu ik weer in een nieuwe klasse ga rijden en aan nieuwe kampioenschappen ga deelnemen met andere concurrenten, weet ik zeker dat ik weer veel gaan leren.” Hetzelfde geldt uiteraard ook voor Glenn: “Ik denk dat ik in de Rotax Max niet meer zo’n leerjaar zal hebben als het afgelopen seizoen. Toen had er wel wat meer in gezeten door pech in het EK en in het NK. Maar ik laat het allemaal gewoon op me afkomen. Deze winter wordt het in ieder geval veel trainen.”

Dat gebeurt in samenwerking met een nieuw team. De afgelopen vijf jaar werden ze door Hugo Motorsports vakkundig begeleid op hun weg naar de nationale top, in 2017 komen de broers uit voor het ervaren Keijzer Racing van Willemjan Keijzer. Een equipe die zich al vele jaren in de top heeft bewezen in de diverse internationale kartingkampioenschappen.

Kay neemt zijn vertrouwde monteur Ribert Kuijpers mee naar het team uit Andijk, voor Glenn wordt nog bekeken wie voor hem gaat sleutelen dit jaar. Wat al wel zeker is, is dat ze beide broers in hun eigen tent zullen staan en dat ze met een CRG-chassis zullen rijden. “Het team heeft veel ervaring en altijd goede prestaties neergezet”, weet Kay. “Keijzer Racing werkt ook samen met de fabriek. Dat is natuurlijk wel goed.”

Beiden kijken dan ook vol verwachting uit naar het nieuwe seizoen. Kay’s doelstelling is duidelijk: “Ik wil zoveel mogelijk finales halen, want die halen zal sowieso al niet gemakkelijk zijn. Verder wil ik natuurlijk zoveel mogelijk leren.” Ook voor Glenn geldt dat. “Al zal ik minder prijzen gaan winnen dan tijdens de afgelopen jaren, maar we kunnen weer een grote stap vooruitzetten. Dat is voor ons allebei het belangrijkste!”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS