Karting • Karting Diversen

Bart Ploeg vol vertrouwen naar grande finale van de IAME X30: "Gewoon mooi om in Le Mans te rijden"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 oktober 2017 00:20 • Print artikel

HEININGEN - Succesvol in de KNAF Cup, het Belgisch kampioenschap en het Europees kampioenschap gaat Bart Ploeg vol verwachting naar de IAME International Final in Le Mans. Het twaalfjarige talent uit Heiningen hoopt op een podiumplaats in de Mini Parilla-klasse tijdens het prestigieuze evenement in Frankrijk.

Bart Ploeg

Bart blikt met genoegen vooruit op het WK. “De kartbaan is mooi en ligt binnen het grote autorace-circuit van Le Mans, waar ook de 24 uur van Le Mans wordt gehouden. Als je naar het hotel rijdt, zie je het grote stadion van het circuit”, zegt de jonge Brabander. “Ik droom ervan om er later ook te rijden, maar liever nog in de Formule 1.”

Toch heeft de baan in Le Mans iets magisch, daarom is het geweldig dat jonge karters nu in die legendarische autosportstad racen. Voor Bart is het één van de hoogtepunten van het jaar, want de beste rijders uit alle delen van de wereld doen mee. Ze komen uit landen als de Verenigde Staten, Venezuela, Peru, Frankrijk, en dus ook Nederland. “Het WK is een heel groot evenement. Ik heb er zin in. Het is een nieuwe baan, al ken ik hem al wel. Hij is heel snel en langer dan de kartbaan in Genk. Hij heeft een paar mooie rechte stukken.”
 
Aan de juiste vorm ontbreekt het niet bij Bart. Wat heet. Hij is erg succesvol dit jaar. Zo werd hij vice-kampioen in het Belgisch kampioenschap én vice-kampioen in het Europees kampioenschap. “Dit seizoen is het best wel goed gegaan, soms had ik een beetje pech, maar dat hoort erbij. Gelukkig werk ik heel goed samen met mijn vader, die snapt wel hoe het moet.”

Bart Ploeg

Twee weken geleden werd Bart in Emmen dan ook nog eens kampioen in de KNAF Cup. Hij won in Kerpen en Spa, en in Emmen stond hij ook op het podium. “Ik had een grote voorsprong in het klassement dus ik hoefde niet per se alle risico’s te nemen. Ik hoefde de races alleen uit te rijden, dan was ik kampioen.” Na afloop mocht hij met de Nederlandse vlag een ererondje rijden. “Ik vond het wel leuk met de vlag. Het was een erg leuk rondje. Ik was er best wel trots op.”

Bart heeft dus overtuigend aangetoond erg snel te zijn, kun je wel zeggen. Dat neemt niet weg dat hij niets aan het toeval overlaat. Inderdaad, ook in Le Mans zal hij optimaal geprepareerd aan de start verschijnen. “Als voorbereiding heb ik er al een keer getest”, zegt hij. “Ik weet niet wat het weer gaat doen, maar in de regen kan ik goed vooruit. De CRG is erg goed. Het is een fijne kart, ik rijd al twee jaar op CRG.”
 
De doelstelling voor Bart tijdens het WK is een plaats in de top drie. “Winnen kan ook, maar dan moet alles kloppen”, zegt hij. “Ik ben in een goede vorm, we zien wel. Ik vind het gewoon mooi om in Le Mans te mogen rijden. Ook omdat we met meer Nederlandse rijders gaan.”
  
Bart Ploeg wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door PK Trucks, Truck- en Trailerservice Klundert.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS