Karting • Karting Diversen

Al ruim 200 jonge karttalenten doen mee aan Formido Talentscouting; inschrijvingen tot 31 augustus

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 augustus 2017 12:58 • Print artikel

In de eerste maand van de Formido Talentscouting voor jong karttalent hebben al meer dan 200 karters tussen de 7 en 10 jaar zich aangemeld. De Talentscouting begon op 1 juli met de kwalificatieperiode, die eindigt op 31 augustus. Van alle talenten die in deze periode een tijd neerzetten bij Kartcentrum Lelystad, gaan de 12 provinciesnelsten door in het vervolgtraject met trainingsdagen, mediatraining, opdrachten en tussentijdse afvalrondes. De grote finale van de Formido Talentscouting vindt plaats op zaterdag 13 januari 2018 tijdens de Kartbeurs van Nederland, met een nieuwe kart t.w.v. € 1.700,- en deelname aan het Chrono NK Karten als hoofdprijs. In de huidige tussenstand heeft Enzo Raimondo uit Gelderland de allersnelste tijd staan. Jonge karters tussen de 7 en 10 jaar (zonder licentie) die dromen van een carrière als autocoureur kunnen zich nog tot en met 31 augustus kwalificeren bij Kartcentrum Lelystad.

Kartcentrum Lelystad


Christian Snoek, eigenaar van Kartcentrum Lelystad is enthousiast over de vele talentvolle deelnemers: “Het is niet meer te ontkennen dat karten énorm populair is in Nederland, met name onder de jeugd. Het is zelfs in de zomervakantie iedere dag harstikke druk bij ons in het kartcentrum. En 200 deelnemers voor de Formido Talentscouting in één maand tijd is echt boven verwachting. Ik heb al veel talentjes voorbij zien komen, dus ik weet zeker dat het spannende strijd om de winst gaat zijn. We zijn pas op de helft van de kwalificatieperiode, dus ik ben benieuwd wat voor talent er de komende weken nog komt!”

Meedoen
Nog tot en met 31 augustus kunnen ambitieuze jonge karters zich melden bij Kartcentrum Lelystad om een tijd neer te zetten. De twaalf provinciesnelsten worden daarna uitgenodigd voor het vervolgtraject waarin ze kart- en mediatraining en verschillende opdrachten krijgen, en zich moeten bewijzen tijdens de kwart- en halve finale. De laatste vier rijden op zaterdag 13 januari 2018 de finale tijdens de Kartbeurs van Nederland.

Meer informatie en deelnamevoorwaarden: www.kartcentrumlelystad.nl/formido-talentscouting

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS