Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Pro Series

Rossi heeft geen stress meer om zijn gewicht zoals in de Formule 1: "Het maakt echt niet uit"

Uitgegeven door Wim Boekel • 2 juni 2016 14:19 • Print artikel

Alexander Rossi stond onverwacht op het podium als winnaar van de Indy 500. Dat betekent dat je geen fles champagne krijgt, maar een flinke fles melk. Het protocol van het melk drinken kende de voormalig testcoureur van het F1-team van Manor niet. “Ik wist dat ik melk moest drinken, maar niet hoe veel ik moest drinken", vertelde de rookie die de Indianapolis 500 won daags na zijn overwinning tegen de Associated Press.

Alexander Rossi Indy 500 win

"Ik wist ook niet dat ik het allemaal in één keer moest opdrinken. Mensen schonken het en ik had zoiets van: ‘Ik wil dat echt niet doen’, maar ik deed het toch. Ik had geen idee wat ik moest doen. Ik had ook nog nooit een krans gedragen, maar ik heb het nu onder de knie. De linkerarm er door.”

De winnaar van de Indianapolis 500 heeft met de winst zijn Formule 1-carrière vaarwel gezegd en streeft nu als echte Amerikaan het IndyCar-kampioenschap achterna. Daar ziet Alexander Rossi wel een groot voordeel in ten opzichte van de Formule 1: “De afgelopen drie jaar ben ik erg, erg bezorgd geweest over het gewicht, omdat dat in de Formule 1 uitermate kritisch is. Als iemand van ongeveer 1,90m, is het een beetje lastig om dat te managen. In de Indy Car maakt het niet echt uit. Dus dat betekent dat ik kan eten wat ik wil.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS