Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Pro Series

Max Chilton komend jaar aan de slag bij Chip Ganassi in de IndyCars

Uitgegeven door Nick van den Berg • 2 februari 2016 14:45 • Print artikel

Voormalig F1-coureur Max Chilton heeft een stoeltje verkregen bij het topteam van Chip Ganassi Racing in de IndyCar. De 24-jarige Brit is voor een compleet seizoen bevestigd en maakt dus zijn de debuut in de Amerikaanse koningsklasse. Chilton is vooralsnog de derde rookie die is aangekondigd voor komend jaar naast Matthew Brabham en Spencer Pigot. De Brit wordt de vierde rijder in het team van Ganassi naast Dixon, Kanaan en Kimball.

Max Chilton van Indy Lights naar Indy Car

Team eigenaar Chip Ganassi zegt het volgende over Chilton: “Max is een getalenteerde jongen die veel ervaring op heeft gedaan de afgelopen jaren in verschillende raceklassen. Afgelopen jaar liet hij mooie dingen zien bij Carlin in de Indy Lights. Daarnaast neemt Max ervaring met zich mee en we kijken uit om samen te werken met hem.”

Max Chilton is op zijn beurt blij met zijn promotie: “Ik ben extreem verheugd. Ik zou niet blijer kunnen zijn om uit te komen voor een team als Chip Ganassi. De organisatie is gebouwd op het winnen van races en het kampioenschap. Bovendien kan ik enorm veel leren van mannen als Tony Kanaan en regerend kampioen Scott Dixon. Ik kijk erg uit om aan de slag te gaan.”

Chilton reed in 2013 en 2014 in de Formule 1 voor Marussia naast Jules Bianchi. Afgelopen jaar reed de Brit de 24u van Le Mans voor het ter ziele gegaan Nissan en werd vierde in het Indy Lights kampioenschap.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS