Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Light

Arie Luyendyk Jr. racet in Indianapolis: "Ik kom terug om te winnen"

Uitgegeven door Edwin Schimmel • 19 mei 2010 09:46

INDIANAPOLIS - Na een jaar A1GP in Team Nederland van Jan Lammers en het daarop volgende Indy Lights seizoen, werd het stil rond Arie Luyendyk junior. Maar de zoon van de Indy 500-winnaar Arie Luyendyk is terug. Het Indy Light Racing team van Andersen Racing maakte namelijk bekend dat het een auto gaat preparen voor Luyendyk junior. De ‘zoon van’ zal voor het team samen met zijn Spaanse teamgenote Carmen Jorda, de Firestone Freedom 100 Indy Light race gaan rijden op het Indianapolis Motor Speedway op 28 mei aanstaande.


Arie Luyendyk junior is de 28-jarige zoon van twee voudig Indy 500 winnaar Arie Luyendyk. Luyendyk junior heeft ook al zijn sporen verdiend in de internationale autosport na te hebben gereden in klasses als de USF2000, A1GP, Firestone Indy Lights en na gestart te zijn in de Indy 500 in 2006. Binnen het veld van de Indy Lights is de Nederlander één van de meest ervaren coureurs, met meer dan 62 starts en 3487 rondes. Hoewel hij momenteel als race-analist werkt bij Versus Cable tv network finishte hij in 2008 nog als vierde in de Firestone Indy Lights met een overwinning op Chicagoland Speedway.

“Ik ben erg blij dat ik weer terug ben in een racewagen, vooral op het circuit van Indianapolis”, aldus een opgetogen Arie Luyendyk Junior. Ik ken Dan en John Anderson, de eigenaren van het team, al sinds mijn tijd in de USF2000. Ik heb altijd een goede band met ze gehad en ik heb nu eindelijk de kans gekregen om in één van hun wagens te mogen rijden. Indianapolis betekent meer voor me dan dat ik kan uitdrukken in woorden. Ik kom terug om te winnen en ik weet zeker dat Andersen Racing me de wagen kan geven om dat te realiseren!”

Mede teameigenaar Dan Anderson is ook enthousiast over de terugkeur van Luyendyk in de sport: “We zijn blij dat we Arie kunnen toevoegen aan onze lijst van rijders voor Anderson Racing. We kennen hem sinds hij meestreed in de USF2000 en we hebben zijn prestaties de afgelopen jaren in de Indy Lights met grote interesse gevolgd. Hij is duidelijk een winnaar en met de wagen die we hem kunnen geven at Indy is het opwindend om vooruit te kijken naar de Firestone Freedom 100.”

Luyendyk was voor dit jaar op zoek naar een plaatsje in de Indy 500, maar kreeg het financieel niet voor elkaar dat te realiseren. “Het beste wat je daarna kunt vinden is de Firestone Freedom 100 en voor die race was mijn eerste keus te rijden voor het team van Anderson Racing.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS