Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 3 Euroseries

Daniel Ticktum ontwijkt zwerfhond en wint in Macau

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 november 2018 10:15

Dan Ticktum heeft de kwalificatierace in Macau gewonnen. Daarmee heeft de Red Bull-junior zichzelf tevens op pole position gezet voor de hoofdrace van de Macau Grand Prix. Na de start pakte Callum Illot de slipstream van Ticktum en stak hem nog voorbij bij Mandarin. De coureur had daarna wat overstuur bij Lisboa en raakte licht de vangrail. Het was de Red Bull-junior die daarna de druk erop hield bij zijn rivaal en in de tweede ronde de leider in de wedstrijd voorbij dook. Aan het einde van deze ronde had Ticktum reeds een voorsprong van 1,341 seconden. De Brit kwam daarna niet meer in de problemen, behalve dat hij in de derde ronde een zwerfhond moest ontwijken. De Red Bull-junior moest van de racelijn om het dier te ontwijken. Daarna kwam de safetycar de baan op om de hond van de baan te halen.

F3 Macau

Ticktum liet zich de kaas niet van het brood eten bij de herstart en pakte direct 0,863 seconden voorsprong op Illot. Het was de Carlin-coureur die vervolgens zijn tweede plek in gevaar zag komen. Joel Eriksson won het gevecht met Sacha Fenestraz niet zonder slag of stoot, want de twee passeerden elkaar meerdere keren. Na de herstart werd het gevecht in het voordeel van Eriksson beslecht. De BMW DTM-coureur ging zijn rivaal definitief voorbij bij Mandarin. Een ronde later was Illot bij Lisboa het volgende slachtoffer van het aanvalsgeweld van Eriksson. Het tweetal maakte licht contact bij Lisboa, maar de Zweed stak Illot door een klein gat voorbij.

Op dat moment was het gat naar Ticktum inmiddels 1,675 seconden en met vier ronden te gaan kwam de eerste positie van de Red Bull-coureur niet meer in gevaar. De Brit liep zelfs uit naar 2,247 seconden voorsprong, maar deed het rustig aan in de laatste ronde. Het leverde Motopark een mooie 1-2 op. Mick Schumacher reed naar positie 5. Het was overigens geen gelukkige dag voor het team van de Duitser, Prema Power. Guan Yu Zhou crashte in de laatste ronde bij Solitude Esses.