Formule 1

WIST U DAT? De strijd om de tweede plek in het Formule 1-kampioenschap nog niet gestreden is?

Uitgegeven door Jessica Ratering • 24 november 2017 07:19

Geen één sport kijkt zo vaak terug naar het verleden en de statistieken als de Formule 1. Het is weer tijd om een aantal wetenswaardigheden op een rijtje te zetten voor de laatste race van het Formule 1-seizoen. De Grand Prix van Abu Dhabi op het Yas Marina Circuit.

Formule 1 2017 Lewis Hamilton

Wist u dat? Beter kan de vraag “Weet u het nog?” gesteld worden. Weet u het nog? De winnaar van vorig jaar? Lewis Hamilton. Zijn laatste races in 2016 was de man in topconditie, helaas mocht het niet baten. De titel van wereldkampioen ging naar Nico Rosberg.

Wist u dat? Het ronderecord, tijdens een Formule 1-race op het Yas Marina Circuitstaat, op naam van Sebastian Vettel staat? In 2009 reed de Duitser een tijd van 1.40.279. Destijds reed Vettel nog voor het team van Red Bull.

Wist u dat? Ferrari de meeste races heeft gewonnen van alle teams sinds 1950. Namelijk 229 races. Mclaren neemt de tweede plek in 182 en Williams heeft er 114 behaald. Saillant detail, McLaren en Williams hebben geen race-overwinning behaald sinds 2012. De topteams van tegenwoordig Mercedes en Red Bull nemen een vierde en vijfde plek in. Mercedes heeft in totaal 75 overwinningen behaald en Red Bull 55.

Wist u dat? Er dit seizoen 5 race-winnaars zijn? Hamilton nam 9 keer het goud mee naar huis. Vettel 5 keer. Bottas en Verstappen mochten allebei twee keer op de hoogste trede plaats nemen en Ricciardo had deze eer slechts één keer.

Formule 1 2017 Sebastian Vettel

Wist u dat? De aankomende race voor Marcus Ericsson de laatste kans is om toch nog punten te gaan scoren? Hij is de enige coureur die elke race is gestart, maar geen een punt heeft weten te scoren.

Wist u dat? Bottas nog tweede kan worden? De Fin moet, om dat te bewerkstelligen eerste worden en Vettel moet buiten de top 8 finishen.

Wist u dat? De aankomende race, een race is waarin afscheid wordt genomen? Afscheid van de coureur Felipe Massa. Afscheid van de samenwerking tussen Honda en McLaren en afscheid van de Formule 1-auto zonder halo.