Ovalracing Venray

"Gelukkig was het een frontale crash, de crashbox heeft goed zijn werk gedaan"

Uitgegeven door Dirk Kempen • 24 juli 2017 08:36

Het Belgische Braxx Racing stond met twee auto's aan de start tijdens de NASCAR Whelen Euro Series op Raceway Venray. Het team uit het Vlaamse Reet (nabij Antwerpen) kende een weekeinde met voor- en tegenspoed. De Belgische equipe kijkt vooruit richting Autodromo di Franciacorta, Italië.

null
"Ik kijk terug op een geslaagd weekeinde," sprak teameigenaar en coureur Jerry de Weerdt. De Weerdt is kind aan huis op Raceway Venray, naast de NASCAR Whelen Euro Series rijdt hij ook in de LMV8 Oval Series. Door de ervaring deed hij het erg goed. De Weerdt rijdt in de Legend categorie, voor coureurs ouder dan 50 jaar, in de Elite 2 klasse. Met twee top tien finishes won hij zijn klasse in beide races. Daarnaast reed De Weerdt ook in de Elite 1 klasse. Ondanks de zware tegenstand presteerde hij goed. "Ik ben blij met de tweede Elite 1 race. Ondanks dat ik van plaats acht startte en als twaalfde finishte heb ik wel mijn snelste tijd van het weekeinde gereden!"

null
Marc Goossens kende een heftig weekeinde. De 47-jarige Belg was sneller op Raceway Venray dan hij ooit eerder heeft gereden. Hij kwalificeerde zich als tiende en ging het gevecht aan met de top vijf. Tijdens de race ging het heel erg fout. "Een van de geel gekleurde auto's spinde en ik kon geen kant op," sprak Goossens. "Gelukkig was het een frontale crash, de crashbox heeft goed zijn werk gedaan en de schade beperkt." Het bleef niet bij blikschade voor de Belg. Goossens werd ter controle naar het ziekenhuis afgevoerd en het was lang onduidelijk of hij de tweede race kon starten. Goossens voelde zich goed genoeg en zei na de race. "In de auto heb ik minder pijn dan buiten de auto, dan ben ik zo geconcentreerd!" De gehavende piloot eindigde als zevende in de tweede race.

null
"Marc en ik reden allebei snelle tijden," gaf De Weerdt aan. "Ondanks alles wat er gebeurd is, is dit een knappe prestatie. Hockenheim moeten we voorbij laten gaan, maar in Franciacorta en Zolder zijn we er weer bij," sloot de Belg af. De races op Franciacorta (16-17 september) en Zolder (14-15 oktober) geven dubbele punten waarmee het team goede zaken in het kampioenschap kan doen.