Autosport Internationaal Toerwagens • WTCR

Bennani en Michelisz winnen in Portugal, Nick Catsbug net naast podium, auto Coronel KO

Uitgegeven door Wim Boekel • 26 juni 2017 13:07

Mehdi Bennani won de openingsrace van de FIA World Touring Car Championship in het Portugese Vila Real. De coureur van Sébastien Loeb Racing startte als vierde op de reverse grid, maar ging al na een ronde aan de leiding, die hij ondanks de invoering van de nieuwe 'joker-lap' niet meer uit handen gaf. In de Main-race voor ging de overwinning naar Honda-coureur Norbert Michelisz, die zijn eerste overwinning in het WTCC van 2018 binnenhaalde. De coureur vertrok in de straten van Vila Real van pole position en zette dit om in een overwinning. De Nederlanders verging het wisselvallig. Nick Catsbug greep net naast het podium, maar Tom Coronel beleefde een gevaarlijk moment, toen hij via een plantsoen tegen een brandweerbusje klapte.

WTCC

Michelisz had alle ruimte bij de start, toen Rob Huff, die startte van positie 2, de auto liet afslaan. De Honda-coureur had daardoor alle ruimte na de eerste bocht. Thed Bjork kon in zijn Volvo S60 Polestar de Honda Civic volgen, maar nooit het gevecht voor de leiding aangaan. De Honda-coureur bouwde zijn leiding uit en kon daardoor gas terug nemen in de slotfase. Leider in het kampioenschap Tiago Monteiro pakte de derde plek en deed daardoor goede zaken voor het kampioenschap.

Beste Nederlander was Nick Catsburg op de vierde plek. De Nederlander eindigde ongeveer 2,2 seconden achter Monteiro. Achter onze landgenoot in de Volvo eindigde Rob Huff. De Citroën-coureur werkte zich in de eerste ronde al op tot plek 11 en eindigde uiteindelijk als vijfde. Tom Coronel kwam het weekend niet meer in actie na een heftige crash tegen een brandweerauto.