Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Shwartzman wint race 1 Formule Renault in Monza, Richard Verschoor beste Nederlander op P10 + UITSLAG

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 22 april 2017 17:30

Op het Autodromo di Monza heeft Robert Shwartzman de eerste race de Eurocup Formule Renault op zijn naam gezet. De Rus van het R-ACE GP-team was te sterk voor Sacha Fenestraz en finishte met een 0,582 seconde voorsprong op nummer twee. Fenestraz pushte hard en zette met een tijd van 1'50"309 de snelste rondetijd neer. Tech 1 coureur Gabriel Aubry kon alleen maar toezien en moest met een derde plaats genoegen nemen. De race verliep voor de Nederlanders minder succesvol, Richard Verschoor tikte nog net de top tien aan.

2017 Formula Renault

Al vanaf het begin was het een duwen en trekken op het circuit van Monza. Rodrigo Plucker zorgde met een flinke schuiver voor de eerste safety-car situatie door zijn bolide bij Arden coureur Ghislain Cordeel binnen te parkeren. Jarno Opmeer en Neil Verhagen kwamen niet verder dan de zeventiende en achttiende positie. Verhagen, die vlak voor het einde van de race nog crashte, kreeg toch een helpende hand van de wedstrijdleiding aangereikt omdat men de stand van de voorlaatste ronde als eindstand aanhield. De race werd afgevlagd na deze code rood. Voor de Nederlanders een race om snel te vergeten zonder de gewenste resultaten.

Zondagmiddag om 12:40u Nederlandse tijd volgt race twee in de ochtend is de kwalificatie.