Autosport NL • Autosport NL Diversen

Strijd in het Winter Endurance Kampioenschap tot in laatste ronde, pech voor Mercedes-Benz SLS AMG

Uitgegeven door Dirk Kempen • 4 maart 2017 16:02

Onder de dreiging van regen startten 30 auto's de Final 4, de laatste race van het Winter Endurance Kampioenschap. De vochtige baan zorgde voor een uitdaging in de beginfase. De ervaren mannen lieten zich vooraan gelden. Cor Euser en Henk Thuis wonnen de race.

De vochtige baan was een uitdaging voor de Mercedes-Benz SLS AMG met Daan Meijer aan het stuur. De man op pole position had last van de traction controle die teveel corrigeerde. Door de lastige start verloor de snelle GT3 auto twee plaatsen. De Porsches van David Hart en Bob Herber gingen hem voorbij. Meijer passeerde Herber in de Hunzenrug bocht, David Hart was aan de beurt in Bos-Uit. Hierdoor leek de Mercedes aan de leiding te gaan na één ronde. Echter kwam Cor Euser de Mercedes voorbij in zijn 700pk sterke Pumaxs RT.

Achter Meijer kwam David Hart onder druk van Bob Herber. De ervaren GT piloot die de auto deelt met zijn zoon hield de Supercar Challenge rijder achter zich. Na twintig minuten begonnen de regenbanden te slijten voor de coureurs in de top vijf. Euser had inmiddels meer dan tien seconden voorsprong opgebouwd op Meijer voordat hij naar binnen ging. Euser gaf hierbij het stuur over aan zijn teamgenoot Henk Thuis. Kort daarna ging ook Daan Meijer in de pits voor zijn rijderswissel met Danny van Dongen.

Omdat de equipe Ward Sluys en Bas Schouten op slick banden gestart was gingen zij halverwege de race ruim aan de leiding. Echter door de snelle rondetijden van Henk Thuis kon hij elke ronde seconden inlopen. Met de pitstop voor Bas Schouten gingen Thuis, Van Dongen en Olivier Hart er voorbij. Nadat de pit stop cyclus was voltooid ging de de BMW M4 Silhouette van Sluys en Schouten aan de leiding. Cor Euser kwam met een lange stint snel dichterbij de BMW. Met nog twee ronden te gaan was het verschil slechts 4 seconden. Euser kwam tot dan toe met meer dan vijf seconden per ronde dichterbij. De veteraan passeerde de BMW zonder problemen. In de slotfase ging de Mercedes-Benz SLS AMG stuk. Een probleem met een van de wielen zorgde voor een vroegtijdig einde.

Cor Euser en Henk Thuis wonnen de laatste race van het 2016-2017 Winter Endurance Kampioenschap. De tweede plaats op het podium was voor Ward Sluys en Bas Schouten. David en Olivier Hart maakten het podium compleet met hun Porsche 911 GT3 991.