Dakar

Kees Koolen schrijft geschiedenis: eerste coureur die alle categorien uitreed in de Dakar

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 17 januari 2017 10:46

Kees Koolen heeft met zijn zelfgebouwde Barren Racer quad de Dakar Rally 2017 uitgereden. In de korte etappe van Rio Cuarto naar Buenos Aires verloor hij zaterdag vier minuten op de etappewinnaar Chileen Ignacio Casale. Koolen won glansrijk de vijfde etappe, in het eindklassement finishte hij als zeventiende.

Dakar 2017 Kees Koolen

Collega quadrijder Bastiaan Nijen Twilhaar haalde ook de finish, hij sloot de Dakar 2017 af met een negentiende plaats in het algemeen klassement. De Rus Sergey Karyakin is de winnaar van het algemeen klassement en schrijft de Dakar titel op zijn naam.

Koolen, is de eerste deelnemer die in zijn Dakar-carrière zowel met een motor, quad, auto en een truck, de moeilijkste rally ter wereld uitreed. Het is de vijfde deelname aan de rally voor de man uit Bergeijk, in deze 39ste editie van de Dakar, bovendien met zijn beste eindklassering tot nu toe.