Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Alessandro Zanardi wint met BMW M6 GT3 bij zijn debuut op Mugello

Uitgegeven door Peter Vader • 19 oktober 2016 13:11

De emoties waren overweldigend toen Alessandro Zanardi als winnaar over de finish in Mugello kwam. In zijn debuutweekend met de nieuwe BMW M6 GT3, was de BMW-fabrieksrijder en ambassadeur van het merk BMW, de winnaar van de laatste race van het Italiaanse GT Championship 2016. Na het afronden van de race zaterdag met een zesde plaats, reed de winnaar van de Paralympics in Rio de Janeiro naar de bovenste trede van het podium tijdens de race op zondag. Hij werd na afloop luid bejubeld door de aanwezige fans en alle teams in de paddock.

Zanardi race winnaar

Na een pauze van meer dan een jaar en na het winnen van twee gouden en een zilveren medaille in de para-wielerwedstrijden van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, betekende de race op Mugello de comeback in de cockpit voor Zanardi. Zijn BMW M6 GT3 werd ingezet tijdens de seizoens finale van het Italiaanse GT kampioenschap, door BMW Team Italia en ROAL Motorsport, en is speciaal aangepast door BMW Motorsport.