Karting • Karting Diversen

Razendsnelle broers Jorrit en Stan Pex met TM-power naar zeges, Tubben en Weering podium in KZ2

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 september 2016 15:59

De Nederlanders hebben in Oschersleben bij de voorlaatste race van het Duits kampioenschap karting goede zaken gedaan in de strijd om het eremetaal.In de KZ (DSKM ) gaven de broertjes Pex kartles. Pex Racing is terug bij hun vertrouwde TM-motoren en heeft de boel onder supervising van Richard Pex weer super op de rit. Dat legde zowel de snelle broers Jorrit als Stan Pex geen windeieren. Jorrit Pex won overtuigend race 1 en eindigde als derde in race 2 en verstevigde daarmee de leiding in de stand. Race 2 kwam op naam van Stan Pex, die alle Europese toppers achter zich hield in deze sterk bezette klasse. Guust Specken nestelde zich twee maal keurig in de top tien met P9 en P7. Lorenzo van Riet deed een berg ervaring op met P16 in race 2.

Jorrit Pex Pex Racing

In de KZ2 (DSKC) waren het de aanstormende talenten Max Tubben en Max Weering, die van zich lieten spreken. Tubben won beide races en deed daarmee een uitstekende zaken in de race om de titel. Weering kon ook verdiend de gang naar het podium maken met een mooie score van P3 en P2. Mark Potman knalde twee keer keurig in de top tien met P5 en P8. Symen Wiggers scoorde P7 en P11, terwijl Jeroen Bos de elfde en vijftiende plek veroverde. In de OK eindigde Bent Viscaal als elfde en tiende in de respectievelijke twee races, terwijl Alexander Gaal zich klasseerde in race 1 als 18e. In de OK Junior liet Kas Haverkort zien uit het juiste racehout te zijn gesneden. Na een slechte kwalificatie waarin Haverkort slechts als 29e kwalificeerde, moest hij zich via de series en de races naar voren vechten. Dat lukte keurig met P8 in Race 1 en zelfs P5 in Race 2.