Autosport Internationiaal Singleseaters • World Series by Renault

Zo vader zo zoon: In de voetsporen van ex-Formule 1-coureur Olivier Panis

Uitgegeven door Nick van den Berg • 12 september 2016 09:07

Aurélien Panis heeft tijdens race 2 van de Formule V8 3.5 Series op de Red Bull Ring zijn tweede zege van het seizoen gepakt. De 21-jarige Fransman en zoon van voormalig F1-piloot Oliver Panis onderscheidde zich door een alternatieve strategie en won. Aurélien heeft F1-aspiraties en met de connecties van zijn vader hoopt hij ver te komen op de autosportladder. Tom Dillmann werd keurig tweede en deed eveneens goede zaken in de stand om het kampioenschap. Polesitter, Matevos Isaakyan pakte zijn eerste podium van het seizoen en kwam als derde langs het zwart-wit geblokt. Beitske Visser kon geen potten breken met de bolide van het achterhoede team van Teo Martin Motorsport. Visser scoorde met P9 wel weer punten.

Aurelien Panis

Vroeg in de wedstrijd kwam er een safety car door een spin van Giuseppe Cipriani. De enige die al was gestopt voor de safety car was de Fransman Panis. Daarna kwamen ook Delétraz, Vaxiviere en Isaakyan binnen, maar allen kwamen achter Panis terecht. Tom Dillmann was de laatste van de top vijf die zijn late stop maakte met zijn felrode AV Formula bolide. De klassementsleider maakte een late stop en reed het gat van drie seconden dicht naar zijn landgenoot, maar tevergeefs voor de overwinning. Panis en Dillmann finishten binnen een seconde van elkaar. De jonge Rus Isaakyan maakte zoals gezegd het podium vol. Delétraz hield voor zijn vierde plek de Rus Orudzhev namens Arden achter zich en finishte net buiten het podium. De winnaar van de race van zaterdag Vaxiviere eindigde als zesde. Celis jr, Baptista, Beitske Visser en Bonanomi completeerden de top tien.

Tom Dillmann staat stevig aan de leiding van het kampioenschap met 189 punten. Exact veertig punten meer als de nummer twee Louis Delétraz. Door zijn zege vandaag nadert Panis de nummer twee op maar twee puntjes. Over drie weken, in het weekend van 2 oktober strijkt het circus van de Formule V8 3.5 Series neer op de historische ‘tempel of speed’ in het Italiaanse Monza.