Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

Red Bull-junior Gasly wint op dominante wijze GP2 race, De Jong P15 + UITSLAG

Uitgegeven door Edwin Schimmel • 23 juli 2016 16:28

HUNGARORING - Red Bull-junior en Prema GP2-coureur Pierre Gasly heeft de GP2-hoofdrace in Hongarije gewonnen. De Fransman startte de 36 tellende race op de Hungaroring vanaf pole, leidde de race dominant van start tot finish om zijn tweede race van 2016 te winnen. Zijn Italiaanse teamgenoot Antonio Giovinazzi einidigde kort daarachter terwijl ART-coureur Sergey Sirotkin het laatste podiumplaatsje opeiste.

Pierre Gasly

De start in een droog en zonnig Budapest werd in eerste instantie uitgesteld nadat Carlin coureur Canamasas zijn bolide liet afslaan op de grid. Bij de tweede poging verliep alles goed en dook poleman Gasly als eerste door de eerste bocht. De vanaf de tweede plaats gestarte Rus Sirotkin kwam minder goed weg en zag Prema-coureur Giovinazzi en Racing Engineering-coureur Nato aan zich voorbij gaan.

Vooraan sloeg Gasly direct een gaatje en klokte de snelste ronden. Van de top doken Giovinazzi en Nato in ronde 12 als eerste naar binnen om hun zachte Pirelli's om te ruilen voor hardere, een ronde later gevolgd door raceleider Gasly.

In ronde 16 wist ART-coureur Sirotkin voorbij te gaan aan Nato binnendoor in bocht twee voor P3. Vervolgens wist de Rus op te klimmen tot aan de staart van Prema-rookie Giovinazzi, maar de Italiaan bezweek niet onder de druk van de ervaren Rus.

Na 36 ronden finishte een geëmotioneerde Gasly als eerste en met wederom 25 verstevigd de Red Bull-junior zijn leiding in het kampioenschap.