DTM

BMW dendert als een sneltrein door Spielberg; Wittmann wint race 1 DTM Red Bull Ring

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 mei 2016 08:08

Op dominante wijze heeft Marco Wittmann de DTM-race op zaterdag op Spielberg in Oostenrijk gewonnen. Begonnenb vanaf poleposition, ging de kampioen van de DTM in 2014, na 30 ronden als winnaar over de lijn. Voor Wittmann is dit de zesde overwinning uit zijn DTM-loopbaan. Op het 4.326 kilometer lange Red Bull Ring won hij voor zijn collega BMW-coureur Tom Blomqvist, die als tweede eindigde en zo voor een één-tweetje zorgde op de Red Bull Ring. Edoardo Mortara nam de laatste plek op het podium in Spielberg in belsga met zijn Audi RS 5 DTM.

DTM race 1 Spielberg Red Bull Ring

Timo Glock, Martin Tomczyk en Maxime Martin voltooiden het succes voor BMW op Spielberg door op de vierde tot en met zesde positie te eindigen. Paul Di Resta eindigde als de best geplaatste coureur van Mercedes-Benz. De schot eindigde als zevende en verdedigde zijn positie in de tussenstand. Na drie van de 18 wedstrijden van het seizoen leidt Di Resta met 43 punten voor Edoardo Mortara (40 punten) en Marco Wittmann (29 punten).