Autosport Internationaal Toerwagens • NASCAR

Stienes Longin scoort twee uit twee, Alon Day start seizoen uitstekend

Uitgegeven door Dirk Kempen • 25 april 2016 13:56

Hard, maar fair, racen kenmerkte de tweede dag van de NASCAR Whelen Euro Series in Valencia. Ditmaal won Alon Day de race in Elite 1 terwijl Stienes Longin weer de sterkste was in Elite 2. Voor Anthony Kumpen was het een goed weekeinde, hij gaat aan de leiding van het Europese NASCAR kampioenschap.

Alon Day, die de prijs won voor populairste coureur in Euro NASCAR, startte de tweede race vanaf pole position. De Israëliër reed vanaf zijn gunstige startpositie naar de overwinning, maar het ging niet makkelijk. Anthony Kumpen en Frederic Gabillon zetten de coureur uit Tel Aviv onder druk. Een touché tussen Nicolo Rocca en Gianmarco Ercoli zorgde voor een korte safety car. Bij de herstart ging Gabillon voorbij Kumpen. Gabillon zette Alon Day daarna onder druk. Na zeventien ronden viel het zwart-wit geblokt. Gabillon eindigde als tweede op 0,755 seconde achterstand. Borja Garcia werd derde, voor Anthony Kumpen.

In Elite 2 zwaaide Stienes Longin wederom de scepter. De winnaar van de eerste race was ook in de tweede race oppermachtig. Longin overleefde twee herstarts en won de race met bij na drie seconden voorsprong. Achter Longin was er een gevecht voor de tweede plaats tussen CAAL Racing teamgenoten Salvador Tineo Arroyo en Guillaume Deflandre. Tineo Arroyo reed de gehele race op de derde plaats, tot de voorlaatste ronde. In de voorlaatste ronde reed de Spanjaard voorbij aan Deflandre. Deflandre vocht terug in de laatste bocht van de laatste ronde. Zij-aan-zij kwamen de teamgenoten over de finish, met een neuslengte voorsprong werd Tineo Arroyo tweede.

PK Carsport coureurs Anthony Kumpen en Stienes Longin gaan aan de leiding in de Elite 1 en Elite 2 klassen. De volgende races van de spectaculaire klasse staan gepland op 15 en 16 mei op het Limburgse Raceway Venray. Tijdens het Pinksterweekeinde zal ook Barry Maessen zijn debuut maken.