Autosport Internationiaal Singleseaters • Champ Car

Champ Car: Robert Doornbos op het podium in Portland

Uitgegeven door Paul Stoffer • 10 juni 2007 21:53

PORTLAND - Sebastian Bourdais heeft dankzij een uitstekende tactiek de Champ Car-race in Portland gewonnen. De tweede plaats was dit weekend voor polesitter Justin Wilson. F1-tester Robert Doornbos pakte de derde positie.

Copyright 2007 Champ Car World Series

Team Australia-coureur Will Power kende een briljante start. De Australiër begon op P7 en lag na de eerste bocht al op de derde plaats. Justin Wilson nam bij de start meteen afstand van de rest van het veld. Ook Doornbos vertrok goed. De Nederlander wist zijn tweede plaats te behouden, maar werd wel direct belaagd door de coureurs achter hem.

In de eerste rondes zat Sebastien Bourdais dicht op de achtervleugel van Will Power. Na een aantal mislukte inhaalpogingen wist Alex Tagliani in de 22e ronde Bourdais te verrassen in de eerste bocht, waardoor de Canadees naar de vierde plaats ging.

De eerste staande start in de Champ Car was een succes, Copyright 2007 Champ Car World Series

Robert Doornbos reed heel even vooraan, nadat Justin Wilson zijn team had bezocht voor verse methanol. Doornbos moest de ronde daarop echter binnenkomen voor nieuwe banden en brandstof. In de pitstraat werd de Nederlander gepaseerd door Will Power. Sebastien Bourdais pakte door een goede pitstopstrategie de tweede plaats, waardoor Power, Doornbos en Tagliani een plaatsje terugvielen. Dit betekende dat Doornbos na zijn stop op de vierde plaats kwam te rijden.

In de 55e ronde lukte het Sebastien Bourdais om Justin Wilson in te halen, waardoor de Fransman virtueel aan de leiding ging. Nadat iedereen zijn tweede stop had gemaakt, lag Bourdais aan de leiding, gevolgd door Wilson, Power en Doornbos. Robert Doornbos wist Power te passeren door middel van een goed geplande derde pitstop, waardoor de Nederlander weer één voet op het podium had.

Niemand kon nog in de buurt komen van Bourdais waardoor hij de honderste zege behaalde voor Newman/Haas. Wilson eindigde op een aanzienlijke afstand op de tweede plaats. Ook Doornbos wist zijn positie te behouden, waardoor hij zijn derde podiumplaats haalde.

Bourdais mocht het zwart-wit geblokt mee naar huis nemen, Cpoyright 2007 Champ Car World Series