Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

Mitch Evans verslaat Alex Lynn in Sprintrace Bahrain, Daniel de Jong P14 + UITSLAG

Uitgegeven door Nick van den Berg • 21 november 2015 15:38

Mitch Evans heeft vanmiddag zijn tweede GP2-overwinning van het seizoen gepakt op het circuit van Bahrain. De in Russische dienst rijdende ‘Kiwi’ startte als zesde maar had een goede start. De 21-jarige Nieuw-Zeelander haalde Alex Lynn halverwege de race op een prachtige manier in en won de race. Ook Vandoorne schoof in de slotfase nog voorbij aan de Brit en werd tweede. Polesitter Lynn leidde zijn DAMS bolide uiteindelijk naar de derde stek.

GP2 Series Sakhir Bahrain

Vandoorne won de race van gisteren en moest vandaag als achtste van start gaan. De Belg had een geweldige start en lag na de eerste twee bochten al tweede achter Lynn. Vlak daarna passeerde Evans de GP2 kampioen en won later de race. Alex Lynn leek uiteindelijk af te stevenen naar de tweede plek waarna Evans de Brit in een geweldig gevecht verschalkte, maar Lynn kakte in en leek het beste van zijn Pirelli’s te hebben gevraagd. Vandoorne kwam voorbij, maar Evans kwam al eerst onder het zwart-wit-geblokt door na 23 ronden racen.

Sergey Sirotkin eindigde op de vierde positie voor Marciello. Racing Engineering coureur Jordan King zette zijn bolide op de zesde plek. Gasly werkte zich op naar de zevende plaats en eindigde voor Artem Markelov. Alexander Rossi kende dit weekend weinig geluk en kwam in race 2 niet verder dan p9. Norman Nato finishte nu wel en sloot de top tien af. Daniël de Jong kende een prima race en werd knap veertiende. De Nederlander spindde in de openingsfase en moest de race aanvangen vanaf achteraan. De 23-jarige Rotterdammer kende een mooie inhaalrace.

Oliver Rowland veroorzaakte de enige neutralisatie van de race. De kersverse Renault 3.5 kampioen klapte achterop de MP Motorsport bolide van René Binder. Beiden moesten opgeven en konden de race niet voort zetten.

Volgend weekend rijden de coureurs van het GP2 kampioenschap hun seizoensfinale weer in het voorportaal van de Formule 1 tijdens de GP van Abu Dhabi.