Autosport Internationaal Toerwagens • NASCAR

Spannende kwalificatie voor Anthony Kumpen in Phoenix, 33e tijd voor snelle Belg

Uitgegeven door Dirk Kempen • 14 november 2015 19:32

Anthony Kumpen heeft zich gekwalificeerd voor zijn tweede NASCAR Xfinity Series race. Op Phoenix International Raceway reed de snelle Belg een 33e tijd. Kumpen rijdt in een Chevrolet Camaro ingezet door Precision Performance Motorsports.

Na zijn eerste NASCAR Xfinity Series race in Iowa is de voormalig NASCAR Whelen Euro Series kampioen overgestapt naar een ander team. Met ondersteuning van Nexteer rijdt Kumpen voor Precision Performance Motorsports. De kwalificatie van de NASCAR Xfinity Series werd verreden in drie gedeelten. De top 24 in de eerste kwalificatie ging door naar de tweede sessie. De eerste 33 startposities werden bepaald op rondetijden. De plaatsen 33 tot en met 40 werden bepaald op punten behaald door het team. Voor Kumpen was het zaak om zich in de top 33 te rijden omdat zijn nieuwe en onervaren team nog weinig punten gehaald had.

Kumpen noteerde als een van de eerste coureurs een tijd op de 1,6 kilometer lange oval van Phoenix. Naar mate er meer coureurs hun ronden reden zakte Kumpen naar plaats 36. In een tweede poging verbeterde de Belg zich tot de 32e tijd, maar weer gingen anderen hem voorbij. In de laatste seconden van de sessie vocht Kumpen om zich te kwalificeren voor de race. Hij noteerde de 33e tijd en geen van zijn concurenten ging hem voorbij. De snelste tijd van Belgische NASCAR coureur was een ronde van 27.676 seconden. Kyle Busch kwalificeerde zich op pole position met een ronde van 25.992 seconden.

De NASCAR Xfinity Series race start vanavond om 22:15.