Ovalracing Venray

LMV8 SuperCup: De feiten en cijfers van seizoen 2015 op een rij + EINDSTAND

Uitgegeven door Dirk Kempen • 4 november 2015 15:38

LMV8 SuperCup seizoen 2015 werd afgesloten op 25 oktober met de traditionele finaleraces. De enige stockcar klasse van Nederland gebaseerd op de Amerikaanse NASCAR klasse heeft een sterk seizoen achter de rug. Regelmatig stonden meer dan twintig auto´s aan de start en ook was er erg veel strijd op de oval.

Gedurende het seizoen werden er twintig races verreden. Elk weekeinde werden er twee manches van 25 ronden verreden en een finale race over 30 ronden. Gedurende het Worldcup Stockcar F2 evenement werd door erg slecht weer een van de manches afgelast. De twintig races kenden tien verschillende winnaars. Het veld was erg competitief waardoor er gedurende het seizoen verschillende namen vooraan reden.

Frank Wouters was constant voorin het veld te vinden, hiermee scoorde hij genoeg punten om zich tot kampioen te kronen. De coureur uit Baarle Nassau reed de snelste race ronde van het seizoen. Tijdens de Hotrod Supercup reed Wouters een ronde van 19.229 seconden. Hiermee was Wouters twee tienden van een seconde van het algeheel ronde record welke hij neerzette in 2014. Dat Wouters regelmatig snel is bewijzen de statistieken. De coureur reed acht keer de snelste ronde. Alleen tijdens de regenraces van het World Cup weekeinde was de ervaren Colin White sneller.

Ook de cijfers voor het aantal top drie finishes bewijst dat elke snelle coureur in de LMV8 SuperCup op het podium komt. Maar liefst 21 verschillende namen verschenen er in de top drie. Wouters haalde dertien keer het podium, vijf keer meer dan Barry Maessen. Dit werd de beslissende factor in het kampioenschap. Wat betreft deelnemersaantallen was dit seizoen een groot succes. Met uitzondering van het World Cup weekeinde stonden er elke racedag meer dan 20 auto's aan de start. Tijdens het World Cup weekeinde was het erg slecht weer, hier waren enkele coureurs niet op bedacht waardoor zij niet van start zijn gegaan.

Op 8 maart 2016 keert de spectaculaire en erg snelle stockcar klasse terug op Raceway Venray. De klasse trapt het seizoen af tijdens de traditionele Paasraces.