Ovalracing Venray

Spectaculair podium Allard Kalff in LMV8 Supercup op Raceway Venray

Uitgegeven door Dirk Kempen • 19 augustus 2015 08:20

Net als in de rest van Nederland was het erg nat op Raceway Venray. Tijdens het World Cup weekeinde waren er zes races gepland voor de LMV8. Ondanks het erg slechte weer werden er op de erg snelle halve mijls oval vijf LMV8 races verreden.

De eerste manche was de enige droge race van het weekeinde. Het debuut van de Australiër Gerhard Newman was snel voorbij. Al na twee ronden hield zijn bolide van Hendriks Motorsport er mee op. Maik Barten ging in de openingsfase aan de leiding. De coureur uit Geldrop had een rondenlang gevecht voor de leiding met Big Tuned Racing coureur Frank Wouters. De snelle Wouters, houder van het ronde record op de halve mijls oval, passeerde Barten en ging naar de leiding van de race. Barten viel later uit met een technisch probleem. Wouters won, voor Nick Aerts en Ralph Verberkt.

Door de extreme weersomstandigheden werd de tweede manch overgeslagen en ging met direct naar de finale race. Op de natte baan telde ervaring. Barry Maessen won de race die slechts acht deelnemers kende. Door de regen werd voorzichtig gereden, de ronden tijden lagen drie seconden lager dan tijdens een droge race op de 800 meter lange baan.

Zondag werd de dag van Colin White. De ervaren Brit reed in het verleden ASCAR op de oval van Rockingham en rijdt naast de LMV8 ook in de Ginetta G50 Supercup in Groot Brittanië. Dit seizoen kende White veel pech op Raceway Venray maar op 16 augustus won hij maarliefst twee races. In de finale eindigde een verrassende naam achter White, Allard Kalff. De coureur uit Zandvoort veroverde hiermee zijn eerste podium in de LMV8.