Karting • CIK-FIA

Camponeschi en Hiltbrand pakken winst bij EK Karting KZ en KZ2 in Zuera

Uitgegeven door Mathijs Rietman • 25 mei 2015 13:34

ZUERA - In het Spaanse Zuera werd de tweede ronde van Europees kampioenschap Karting verreden voor de KZ en de KZ2. De Academy Trophy reden op Spaanse bodem de eerste race van het seizoen.

EK Karting Zuera

In de KZ was er niemand opgewassen tegen de Italiaan Flavio Camponeschi, net als bij de eerste race in Sarno pakte hij wederom de overwinning. Tweede werd zijn teamgenoot bij Tony Kart Marco Ardigo. Ben Hanley pakte uiteindelijk de laatste podium plaats net voor Jordon Lennox-Lamb en Anthony Albasse. De Nederlanders Jorrit Pex en Bas Lammers finishten net achter de top vijf op de plaatsen zes en zeven. Best geklasseerde Belg was Jonathan Thonon op een dertiende positie, Rick Dreezen viel in de finale helaas uit.

Thuisrijder Pedro Hiltbrand (CRG) bleek de sterkste in de KZ2 en pakte de winst. Joel Johansson en Paolo Besancenez completeerden het podium. Marijn Kremers kwam net buiten de toptien, op de elfde plaats, over de streep.

De Academy Trophy reed in Zuera de eerste race van het seizoen. De zege ging naar de Spaanse Martha Garcia Lopez gevolgde door de Brit Alfie Brown en de Rus ZakharSlutskiy. De Nederlander Glenn van Berlo nestelde zich met een negende positie netjes in de top tien. Dylan Buys reed zich naar een veertiende positie na een geweldige inhaalslag. De Belgen Ugo de Wilde en Michelangelo Amendola pakte P24 en P29.

In het weekend van 12 juli rijden de KZ, KZ2, Academy Trophy op het Belgische circuit van Genk.