Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Light

Sportscarster Sean Rayhall scoort eerste Indy Lights overwinning in Indianapolis

Uitgegeven door Dirk Kempen • 12 mei 2015 06:58

De Indy Lights reden afgelopen weekeinde haar zesde en zevende races van het seizoen. Op het Indianapolis Motor Speedway Road Course streden twaalf Dallara IL-15 eenzitters om de overwinning. De ervaren Jack Harvey won de eerste race van het weekeinde terwijl Sean Rayhall de eerste Indy Lights race van zijn carrière won en daarmee werd hij de grote ster van het weekeinde.

Rayhall had zich als derde gekwalificeerd voor de eerste race. De Amerikaan had een erg goede start en viel zelfs polesitter Jack Harvey aan voor de eerste plaats. Rayhall werd hierna gedurende de gehele race aangevallen door Carlin-coureurs Ed Jones en Max Chilton. Rayhall scoorde zijn eerste podiumfinish in de eenzitters sinds 2010. Tussen 2011 en 2014 reed de twintigjarige coureur in stockcars en sportwagens. Ed Jones werd uiteindelijk derde, Chilton vierde.

In de tweede race greep Rayhall direct de leiding. Jack Harvey zette de Amerikaan onder druk gedurende de race. Spencer Pigot belandde in de vierde ronde in het grind waardoor de safety-car op de baan kwam. Raceleider Rayhall had een goede herstart. Een mechanisch probleem zorgde er voor dat Harvey geen bedreiging meer vormde voor het Amerikaanse talent. R.C. Enerson profiteerde van de problemen van Harvey. Nadat de Amerikaan in het begin van de race ver was teruggevallen, werd hij als tweede afgevlagd. Voormalig Formule 1 coureur Max Chilton scoorde zijn tweede Indy Lights podium met een derde plaats.